Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Lepēna rīt apmeklēs Krievijas parlamentu

© scanpix

Francijas galēji labējās "Nacionālās Frontes" (FN) līdere un prezidenta amata kandidāte Marina Lepēna piektdien apmeklēs Maskavu, lai tiktos ar Krievijas likumdevējiem, ceturtdien paziņojis Krievijas parlaments.

Lepēna mēnesi pirms Francijas prezidenta vēlēšanām tiksies ar Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes Ārlietu komitejas locekļiem, informēja Valsts domes preses pārstāvis Konstantīns Tarasovs.

Lepēnai paredzēta arī tikšanās ar Valsts domes spīkeru Vjačeslavu Volodinu.

Lepēnas plānus piektdien apmeklēt Maskavu aģentūrai AFP apstiprināja ar viņas tuvākie cilvēki.

Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis pavēstīja Krievijas medijiem, ka Lepēnas vizīte esot "personīga uzaicinājuma" rezultāts.

Tikšanās laikā uzmanība tiks veltīta "cīņai pret terorismu un jautājumiem par Francijas - Krievijas sadarbību", viņš piebilda.

Lepēna jau vairākkārt apmeklējusi Maskavu, izpelnoties pozitīvu Krievijas valsts mediju vērtējumu.

Lepēna ir to Eiropas politiķu vidū, kas aicinājuši uz ciešākām attiecībām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Viņa arī atzinusi Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

2014.gadā FN saņēma deviņu miljonu eiro aizdevumu no Pirmās Čehijas-Krievijas bankas, radot bažas, Kremlis varētu mēģināt ietekmēt Francijas vēlēšanas.

FN šādu soli skaidroja ar to, ka Francijas bankas atteikušās partijai izsniegt aizdevumu.

Maskava tikmēr ir saskārusies ar pārmetumiem, ka atbalsta pret Eiropas Savienību (ES) noskaņotus kandidātus.

Pērn Kremlis apsveica gan britu referendumā pieņemto lēmumu izstāties no ES, gan arī Donalda Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien paziņoja, ka Lepēna ir nevis "populiste", bet gan "reāliste un antiglobāliste".