Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Trampa popularitāte sasniegusi rekordzemu līmeni

© SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa popularitāte sasniegusi vēsturiski zemāko līmeni, tomēr strīdos ar Kongresu viņš joprojām bauda vēlētāju atbalstu, liecina jaunāko sabiedriskās domas aptauju rezultāti.

Kvinipiaku Universitātes aptaujā 38% vēlētāju atzina Trampa paveikto darbu par labu, bet 55% bija pretējās domās.

Tas ir rekordzems atbalsta līmenis tik agri prezidenta termiņa sākumā.

63% respondentu aptaujā norādīja, ka Tramps nav nosvērts, bet 55% atzina, ka viņš nav godīgs.

Ikvienam parastam politiķim šāds rekordzems atbalsts būtu katastrofa, kas iedrošinātu politiskos sāncenšus un liktu sabiedrotajiem ieturēt distanci.

Daudzi Vašingtonā jau gaida Kongresa vēlēšanas 2018.gadā, kad demokrāti centīsies atgūt kontroli pār Kongresa apakšpalātu Pārstāvju palātu, kas nopietni ierobežotu Trampa iespējas īstenot savu darba kārtību.

Kongresa republikāņi privāti ir atzinuši, ka iestāšanās pret Trampu var izraisīt prezidenta atbalstītāju sašutuma vētru tviterī un, iespējams, pat novest pie Trampu atbalstoša sāncenša parādīšanās partijas priekšvēlēšanās pirms Kongresa vēlēšanām.

Šādām bažām ir pamats, jo trešdien publiskotā sabiedriskās domas izpētes kompānijas "Pew Research" aptaujā noskaidrots, ka ierindas republikāņi joprojām ir gatavi atbalstīt prezidentu strīdā ar kongresmeņiem.

Apmēram puse republikāņu un republikāņus atbalstošu neatkarīgo (52%), norāda, ka strīdā starp Trampu un Kongresa republikāņu līderiem, domājams, atbalstītu prezidentu, pavēstīja aptaujas veicēji.

"Pew" piebilda, ka 34% respondentu šādā strīdā būtu gatavi atbalstīt Kongresa republikāņu līderus.