Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Latvieši noraizējušies par Grieķijas likteni

© twitter; ekrānšāviņš

Kā ziņots, vakar referendumā 61,31% grieķu nobalsojuši pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, un kamēr Grieķijas nākotne eirozonā ir uz jautājuma zīmes, tikmēr latvieši sociālajā tīklā twitter aktīvi apspriež šo jautājumu.

Vairāki twitter lietotāji, tai skaitā arī deputāts Mārtiņš Bondars, pauž viedokli, ka šādi referenduma rezultāti vērtējami pozitīvi, bijuši demokrātiski un to rezultāti var mainīt sabiedrisko domu arī citās pasaules valstīs. Atrodas arī tādi, kuri noraizējušies par Eirozonas nāktoni un Grieķijas ekonomiku.Tomēr lielākoties Latvijas twitter lietotāji ar Grieķijas referenduma rezultātiem nav apmierināti un, vai nu pauž viedokli, ka parādi jāatdod, vai arī par šo tēmu joko, piesaucot ātro kredītu firmas, kuras nu varētu steigt Grieķijai palīgā un Grieķijas finanšu ministra Jana Varufaka demisiju, kura aizdomīgi atgādinot to, kā grimstošu kuģi pamet žurkas.

Kā ziņots vakar rīkotajā Grieķijā referendumā 61,31% grieķu nobalsojuši pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis pirmdien negaidīti paziņoja, ka viņš atkāpjas no amata, neskatoties uz valdības spēju svētdien notikušajā referendumā iegūt valsts iedzīvotāju atbalstu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Tāpat arī jāpiezīmē, ka Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis pirmdien negaidīti paziņoja, ka viņš atkāpjas no amata, neskatoties uz valdības spēju svētdien notikušajā referendumā iegūt valsts iedzīvotāju atbalstu pret vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.