Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Grībauskaite: Lietuvai tagad ir tiesiski līdzekļi cīņai ar propagandu

© Scanpix

Lietuvas Seims ceturtdien pieņēmis prezidentes Daļas Grībauskaites ierosinātos labojumus Likumā par sabiedrības informēšanu, kas paredz efektīvu sabiedrības un valsts aizsargāšanu pret dezinformācijas un kara propagandas izplatīšanu, kā arī deleģē Lietuvas Radio un televīzijas komisijai lielu atbildību cīņā ar pārkāpējiem.

"Lietuvai tagad ir tiesiski līdzekļi cīņai ar propagandu un dezinformāciju, tāpēc informācijas uzbrukumi pret mūsu valsti un mēģinājumi kurt naidu nepaliks nesodīti. Jaunie instrumenti palīdzēs nostiprināt valsts drošību un aizstāvēt brīvību. Ir svarīgi, lai politiskās partijas parādītu stingru apņemšanos cīņā pret draudiem valstiskumam," Grībauskaiti citē viņas preses dienests.

Prezidentes ierosinātie labojumi paredz ES tiesībām atbilstošus naudassodus, kas var sasniegt 3% no gada ienākumiem, ko raidorganizācijām varēs piemērot par Lietuvu pazemojošu dezinformāciju.

Naudassodi šādā pat apmērā paredzēti retranslatoriem, kas nepilda Lietuvas Radio un televīzijas komisijas lēmumus par tādu raidījumu un kanālu pārraidīšanu, kas rāda aizliegtu informāciju.