Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Vējonis: Eiropas Savienības projekts ir jāturpina attīstīt

© F64

"Latviju un Vāciju tradicionāli vieno kopīgas vērtības un mērķi. Mūsu kopīgajās interesēs ir droša, pārtikusi un vienota Eiropa," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, trešdien 23.augustā Rīgas pilī tiekoties ar Vācijas prezidentu Franku Valteru Šteinmeieru. Valstu vadītāji apliecināja kopīgu nostāju, ka ir jāturpina cieša savstarpējā sadarbība, veidojot stipru Eiropas Savienību.

"Eiropas Savienības projekts ir jāturpina attīstīt un pilnveidot. Eiropai arī nākotnē jābūt vērtībās balstītai savienībai, kur valda brīvība, demokrātija un likuma vara," teica Raimonds Vējonis, atzīmējot, ka Vācijas prezidenta vizīte norit simboliskā dienā - 23. augustā, kas vēsturiski tiek saistīta gan ar Eiropas sadalīšanu, gan "Baltijas ceļu" kā Eiropas vienotības simbolu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Vācija ir Latvijas stratēģiskais partneris vairākās nozīmīgās jomās, ar kuru notiek cieša sadarbība Eiropas Savienībā, NATO, kā arī reģionālos un starptautiskos forumos un iniciatīvās. "Baltijā aktuāls jautājums ir gaidāmās Krievijas un Baltkrievijas rīkotās militārās mācības ZAPAD-2017. Latvija augstu vērtē Vācijas atbalstu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, uzsākot savu karavīru sūtīšanu uz Lietuvu NATO kaujas grupas nodrošināšanai, piedaloties NATO gaisa patrulēšanas misijā Baltijas gaisa telpā, kā arī nosūtot ekspertus darbam NATO institūcijās Rīgā," teica Raimonds Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka Vācija ir otrs svarīgākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris - turpina pieaugt savstarpējās tirdzniecības apjoms, kā arī palielinās Vācijas investoru interese par Latviju.

Latviju un Vāciju tradicionāli vieno ciešas saites izglītībā un kultūrā. "Esmu gandarīts par to, ka Latvijā veiksmīgi norit Vācijas duālās profesionālās izglītības pieredzes apgūšana un pieaug Vācijas studentu interese par studijām Latvijas augstskolās, tādējādi apliecinot Latvijas augstākās izglītības kvalitāti. Ar panākumiem turpinās mūsu sadarbība arī mediju, sabiedrības integrācijas un jaunatnes izglītības jomās," teica Valsts prezidents.