Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Kamerons aizstāv savu lēmumu sarīkot "Brexit" referendumu

© Scanpix

Lielbritānijai trešdien oficiāli uzsākot izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), bijušais Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien aizstāvējis savu lēmumu sarīkot referendumu par "Brexit".

"Es domāju, ka būs pareizi sarīkot referendumu, jo šis jautājums jau gadiem saindē britu politiku," viesojoties Ukrainā, paziņoja Kamerons.

"Es devu solījumu sarīkot referendumu, es domāju, ka tā bija pareizi," viņš piebilda.

2016.gada 23.jūnijā 52% britu atbalstīja Lielbritānijas izstāšanos no ES, un Lielbritānija trešdien iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru.

"Mēs sarīkojām referendumu un, protams, rezultāts nav tāds, kā es cerēju," atzina Kamerons, kurš pirms referenduma aicināja britus balsot par palikšanu blokā un dienu pēc tautas nobalsošanas atkāpās no amata.

Kamerons norādīja, ka tautas griba ir jāpilda, un pauda cerību, ka Lielbritānija turpinās sadarbību drošības un citās jomās, parādot, ka, pametot ES, tā nav pametusi Eiropu un nav atteikusies no Eiropas vērtībām.

Ekspremjers sacīja, ka Lielbritānija vienmēr bijusi nepārliecināta ES locekle un pievienojusies blokam vairāk praktisku, nevis emocionālu iemeslu dēļ.

"Mēs tur atradāmies tirdzniecības dēļ, mēs tur atradāmies sadarbības dēļ, un es domāju, ka būs pareizi palikt, jo vēlējos vairāk tirdzniecības un sadarbības," sacīja Kamerons.