Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Mamikins vēlas Sīrijas preizdentam dāvāt Rinkēviča foto

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs saņēmis Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina lūgumu eiroparlamentārietim nosūtīt ministra portreta fotogrāfiju. E. Rinkēviču šis lūgums ir izbrīnījis. Viņš deputāta lūgumu un savu atbildi publicējis sociālajos tīklos.

A. Mamikins savā vēstulē E. Rinkēvičam raksta:

"Tā kā tuvākajā laikā plānoju satiksies ar Sīrijas Arābu Republikas prezidentu Bašaru al Asadu, kā arī, - lai pilnīgāk izskaidrotu Sīrijas valdībai Latvijas politisko nostāju, lūdzu atsūtīt man Jūsu oficiālo portretu uz manu Latvijas biroju [...]," pauž A. Mamikina vēstule.

Ārlietu ministrs savā Facebookraksta, ka saņemot EP deputāta A. Mamikina vēstuli, ministrs samulsis un atmiņā nākuši 30.gadu dziesmas vārdi:
"Es gribu Tavu foto, zeltītā ielokā,
Es gribu Tavu foto, sev pie krūts, sev pie sirds,
Es gribu Tavu foto sev visur nēsāt līdz,
Uz galda, uz krēsla, uz loga rūts,
Uz kanapē, sunim pie krūts,
Uz sava mutauta un visur kur,
Es gribu Tavu foto."


Oficiālajā atbildē eiroparlamentārietim ministrs norāda, kur var iegūt ministra foto. Savukārt par tikšanos ar Sīrijas prezidentu E. Rinkēvičs norāda: "[...] Latvijas skatījumā Sīrijas režīma pārstāvji ir saucami pie atbildības Starptautiskajā krimināltiesā par tā pastrādātajām zvērībām pret civiliedzīvotājiem. Jebkāda veida kontakti, tostarp Eiropas Parlamenta deputātu tikšanās ar Sīrijas Arābu Republikas prezidentu Bašaru al Asadu ir uzskatāmi par atbalstu Sīrijas režīma darbībām. Tas nav pieņemami."