Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

ES nedēļas laikā sagatavos jaunas sankcijas Krievijai

© Scanpix

Eiropas Savienība (ES) nedēļas laikā sagatavos personu sarakstu, pret kurām tiks vērstas sankcijas sakarā ar krīzi Ukrainā, ceturtdien pēc ES ārlietu ministru sanāksmes paziņoja ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni.

Pēc viņas teiktā, galīgais lēmums par sankcijām tiks pieņemts nākamajā ES ārlietu ministru sanāksmē 9.februārī.

Mogerīni paziņoja, ka tiks arī veikts sagatavošanās darbs pie jebkādiem citiem "piemērotiem ierobežojošiem pasākumiem", kādus ES var veikt sakarā ar krīzi Ukrainā.

Eiropas Komisijai uzdots sagatavot priekšlikumus par turpmākajām sankcijām, lai vēlāk ES Padome varētu vienoties par sankciju paplašināšanas veidu un līmeni, aģentūrai LETA pēc sanāksmes pavēstīja Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V).

Runa varētu būt par sankciju noteikšanu pret vēl kādām personām, vai arī saskaņā ar Latvijas izteiktajiem ierosinājumiem - papildu sankcijas varētu tikt īstenotas ekonomikas jomā un paplašinot noteiktos ierobežojumus augsto tehnoloģiju sfērā un militāro tehnoloģiju jomā, pieļāva Kalniņa-Lukaševica.

Tāpat ES ārlietu ministri vienojās līdz septembrim pagarināt Krievijas amatpersonām un Donbasa teroristu vadoņiem noteiktās sankcijas, kuru termiņš beidzas 17.martā.