Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Eiropadome vienojas par 300 miljardu eiro investīcijām izaugsmes veicināšanai

© Scanpix

Eiropadome šodien Briselē vienojās atbalstīt Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera priekšlikumu par 300 miljardu eiro sadalīšanu vairākām nozarēm izaugsmes veicināšanai.

Junkers šā gada jūlijā publiskoja politiskās vadlīnijas, kurās bija pausta nepieciešamība mobilizēt 300 miljardus eiro, lai stimulētu privātās investīcijas.

Lai noteiktu, kuros sektoros nepieciešams ieguldīt līdzekļus to izaugsmei, tiks izveidota augsta līmeņa darba grupa projektu platformas izveidošanai Eiropas Savienībā. Jau iepriekš izskanējis, ka potenciālās investīciju jomas varētu būt pētījumi un inovācijas, digitālā ekonomika, enerģijas un transporta infrastruktūra, sociālā infrastruktūra un resursi, kā arī vides jautājumi.

Eiropadome arī aicinās darba grupu decembrī ziņot par investīciju iniciatīvu, lai turpinātu diskusiju un pieņemtu turpmākos lēmumus.

Viņa ierosinātā programma varētu darboties trīs gadus, un tās galvenais mērķis būtu padarīt Eiropas Savienību vitālāku un nostiprināt tās industriālo sektoru.