Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardPolitika

Intervija ar ekonomikas ministru, Eiropas Komisijas komisāra amata kandidātu Viktoru Valaini.
16.apr Publicitātes materiāls
Nominēšana ārlietu ministra amatam ir mana diplomātiskā darba augstākais punkts, šorīt intervijā TV3 izteicās ārlietu ministra amatam izvirzītā diplomāte Baiba Braže.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Diplomāte Baiba Braže, kura tiek virzīta ārlietu ministra amatam, ir profesionāla un būtu spējīga vadīt Ārlietu ministriju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Saeimas sekretārs Edvards Smiltēns (AS).
16.apr Ziņu aģentūra LETA
"Es uzskatu, ka būtu ļoti labi, ja premjeram būtu vieta, kur uzņemt viesus ", Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja bijušais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš.
16.apr Portāls nra.lv
Par “zaļā” kursa greizo virzību, par vēja ģeneratoru radītajām nelaimēm, par Latvijas upju postīšanu ar mazajiem hesiem, par to, kāda var būt Eiropas nākotne, vēl par daudz ko citu – “Neatkarīgās” saruna ar Saeimas deputātu Aleksandru Kiršteinu, kurš pārstāv politisko partiju apvienību “Tauta. Zeme. Valstiskums” un kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās.
16.apr Elita Veidemane
Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi pirmdien paziņojis, ka Izraēla atbildēs uz Irānas raķešu un dronu uzbrukumu nedēļas nogalē, bet nepaskaidroja kā tieši.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Aptuveni 10 000 cilvēku pirmdien Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi protestēja pret pretrunīgi vērtēto ārvalstu ietekmes likumprojektu, ko kritiķi dēvē par "Krievijas likumu".
15.apr Ziņu aģentūra LETA
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien apliecinājis Melnās jūras reģiona sabiedrotajiem, ka viņi var paļauties uz Savienoto Valstu atbalstu, lai padarītu reģionu drošāku, bagātāku un integrētāku.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Viesizrādēm bija jānotiek Seulas koncertzālē "Sejong Center", sākot no otrdienas. Sākotnēji bija paredzēts, ka tajās piedalīsies 12 Maskavas Lielā teātra dejotāji, bet vēlāk organizatori nedaudz samazināja krievu dejotāju skaitu, taču tas neapmierināja koncertzāles administrāciju.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Izraēlas un tās sabiedroto panākumi, atvairot Irānas raķešu un dronu uzbrukumu, parāda, ko Ukraina varētu panākt pret Krievijas gaisa spēku uzbrukumiem, ja tai būtu lielāks partneru atbalsts, pirmdien paziņojis Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievija izsauca Igaunijas vēstniecības pagaidu pilnvarotā lietveža pienākumu izpildītāju un iesniedza notu, ar kuru viens Igaunijas diplomāts tiek pasludināts par nevēlamu personu un viņam nedēļas laikā jāpamet Krievija.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Koalīcija konceptuāli izteikusi atbalstu diplomātes Baibas Bražes kandidatūrai ārlietu ministra amatam, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes pavēstīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) iecerējis turpināt politisko darbību un strādās Saeimā, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja politiķis.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
"Kariņš bija vai ir viens no labākajiem Latvijas politiķiem pēdējā laika Latvijas vēsturē," TV24 raidījumā "Nedēļa. Post Scriptum" saka Dailes teātra direktors, aktieris, uzņēmējs, Cēsu novada domes deputāts (JV) Juris Žagars. 
15.apr Portāls nra.lv
Bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" uzsvēra politiķis.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas turpinās stiprināt valsts aizsardzības spējas, neatkarīgi no tā, kurš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās, pirmdien masu medijiem pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Ārlietu ministra amatam virzītā diplomāte Baiba Braže vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai iestāsies partijā "Vienotība" (JV), kas viņu nominējusi ministres amatam.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Ārlietu ministra amata kandidātes Baibas Bražes prioritātes būs Latvijas drošības stiprināšana, ekonomikas konkurētspējas palielināšana un valstspiederīgo aizstāvība, žurnālistiem paziņoja Braže.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Ārlietu ministra amatam tiks virzīta diplomāte Baiba Braže, pirmdien medijiem paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
15.apr Ziņu aģentūra LETA
“Vienotība” solīja nosaukt jauno ārlietu ministru jau pirms nedēļas, jo 10. aprīlī amata pienākumus beidza pildīt iepriekšējais ministrs Krišjānis Kariņš. Runāja, ka šis amats tiks uzticēts Inesei Lībiņai-Egnerei, bet pienāca pirmdiena, un paziņots, ka jaunā ārlietu ministra vārds vēl netiks nosaukts. Šajā nedēļas nogalē viss atkārtojās no jauna. Tikai ministra vārds bija cits – pieredzējusī diplomāte Baiba Braže.
15.apr Bens Latkovskis
Patlaban Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā ir 12 resoriskās pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tostarp trim iespējamiem slēptās aģitācijas gadījumiem pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, aģentūra LETA uzzināja KNAB.
14.apr Ziņu aģentūra LETA
Šonedēļ beidzot publicēts ilgi rakstītais un pēc iesaistīto personu sūdzībām vēl papildinātais Valsts kontroles ziņojums par speciālo lidojumu izmantošanu Ministru prezidenta komandējumos. Pārsūdzēt ziņojumu gribēja ne vien Valsts kanceleja, kuras direktors Jānis Citskovskis šonedēļ tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, bet arī bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) biroja vadītāji. Arī pats Kariņš bija vērsies Valsts kontrolē ar iesniegumu un nāca uz iestādi skaidrot savu viedokli par čarterreisiem. Valsts kontrole par nelikumīgi iztērētiem lidojumos atzinusi 222 tūkstošus, bet par neekonomiski – vēl 324 tūkstošus eiro. Tas, vai šīs summas nemainīsies un no kurām personām tās būtu jāpiedzen, tagad būs atkarīgs no KNAB un prokuratūras izmeklēšanas kriminālprocesā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”.
14.apr Portāls nra.lv