Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardPolitika

Trešdien, 17.aprīlī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu – turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.
17.apr Portāls nra.lv
Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisija trešdien atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz atņemt pagaidu uzturēšanās atļaujas Lietuvā tiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri Krieviju un Baltkrieviju apmeklē vairāk nekā reizi trīs mēnešu laikā.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" sarunas par pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu ir iestigušas, trešdien atzina Kataras premjerministrs.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) ir izstrādājusi jaunu redzējumu, kā Latvijas sabiedriskajiem medijiem būtu jāuzrunā mazākumtautības, lai tās labāk sasniegtu un novērstu divkopienu sabiedrības pastāvēšanu, tostarp paredzot proporcionālu mazākumtautību valodu lietojumu un mazākumtautību platformās adaptējot saturu no latviešu valodas.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).
17.apr Ziņu aģentūra LETA
NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas rotācija, kura pašlaik ir pirmo reizi izvietota Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē "Lielvārde" uzlabo visa reģiona drošību, kā arī uzlabo Latvijas personāla pieredzi, NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas Latvijā mediju dienā žurnālistiem sacīja Latvijas Gaisa spēku komandieris pulkvežleitnants Viesturs Masulis.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas Seims steidzamības kārtā izskata likumu grozījumus, kas ļautu neinformēt sabiedrību par atsevišķiem aizsardzības rūpniecības ražotņu būvniecības procesiem, un ekonomikas un inovāciju ministres vietniece Ērika Kuročkina norādija, ka no dažām informēšanas procedūrām ir jāatsakās slepenības dēļ.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs atbalsta diplomātes Baibas Bražes kandidatūru ārlietu ministres amatam.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Beļģijas galvaspilsētas Briseles varas iestādes otrdien izraisīja politisku skandālu, aizliedzot labējo politiķu konferenci, un šo aizliegumu kā uzbrukumu runas brīvībai nosodīja vairāki Eiropas līderi, Beļģijas premjerministru ieskaitot.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) lidojuma skandāls ir bijis gana destabilizējošs, tāpēc tagad galvenais uzdevums ir koncentrēties uz valdības darbu, šādu pozīciju intervijā TV3 pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Raidījumā "Nra.lv sarunas" viesojas Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA). Viņš tikko atgriezies no kārtējā palīdzības brauciena uz Ukrainu.
17.apr Portāls nra.lv
Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidāti viesmīlības nozares pārstāvju rīkotajā priekšvēlēšanu diskusijā otrdien norādīja, ka pievērsīs uzmanību Latvijas tūrisma attīstībai.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Māksliniece un kuratori, kas pārstāv Izraēlu šā gada Venēcijas biennālē, paziņojuši, ka neatklās Izraēlas paviljona ekspozīciju, līdz nebūs panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz krīzi Sarkanajā jūrā, valdība otrdien atbalstīja Latvijas dalību Eiropas Savienības (ES) jūras drošības operācijā. Gala lēmums par Latvijas karavīru dalību šajā operācijā būs jāpieņem Saeimai.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
"Apvienotā saraksta" (AS) deputāti gaidāmajā sarunā ar ārlietu ministra amata kandidāti Baibu Braži sagaida redzējumu arī par mangāna rūdas tranzīta uz Krieviju pārtraukšanu un nepieļaušanu gan caur Latviju, gan citām reģiona valstīm, aģentūrai LETA pauda AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuva šajā pavasarī sāk vienu no visintensīvākajiem militāro mācību cikliem, kurā piedalīsies vairāk nekā 20 000 Lietuvas un sabiedroto karavīru ar tūkstošiem militārās tehnikas vienību.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas valdība un Vācijas aizsardzības rūpniecības kompānija "Rheinmetall" otrdien Viļņā parakstīja nodomu protokolu par munīcijas ražotnes būvniecību valstī.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušajam premjeram Krišjānim Kariņam (JV) atgriežoties Saeimā, deputātes mandātu zaudēs Viktorija Baire (JV), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Mediju ētikas padome (LMĒP) sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā publicēto "Cūku komiksu" vērtē kā "paviršības un neiejūtības sekas", aģentūru LETA informēja LMĒP.
16.apr Portāls nra.lv
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien neatbalstīja deputāta Ģirta Valda Kristovska (JV) priekšlikumu valsts amatpersonu atalgojumu katru mēnesi publicēt iestādes mājaslapā internetā, norādot saņēmēja vārdu un uzvārdu, aģentūru LETA informēja deputāta pārstāvji.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Igaunijas reģionālo un lauku lietu ministrs Madiss Kallass otrdien atkāpies no amata un atgriezies darbā parlamentā.
16.apr Ziņu aģentūra LETA