Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Bijušais "Saskaņas" politiķis Mamikins velta pārmetumus partijai

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Partijas "Saskaņa" valde izglītības ministra amatam ir izvirzījusi vienu no 2004.gada mazākumtautību skolu reformas galvenajiem autoriem un izpildītājiem Eviju Papuli, - partijai pārmet Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, kādreizējais "Saskaņas" politiķis Andrejs Mamikins.

"Saskaņas" priekšvēlēšanu sarakstā, sanāk, ka partijas "Saskaņa" vairs nav, bet ir "jaunā" "Vienotība".

"Aktīva mazākumtautību skolu reformas dalībniece ir "jaunā" partijas "Saskaņa" seja. Pieliekot klāt vēl dažus bijušos "Vienotības" ministrus, kuru vārdi gozējas "Saskaņas" priekšvēlēšanu sarakstā, sanāk, ka partijas "Saskaņa" vairs nav, bet ir "jaunā" "Vienotība"," ironizēja Mamikins, piebilstot, ka "Saskaņas" rindās trūkstot tikai esošā izglītības ministra Kārļa Šadurska, "tad idille būs pilnīga".

Mamikins vedina uz domām, ka Papules nostājas neatbilstot krievvalodīgo vēlētāju interssēm, jo viņa esot teikusi, ka viņai ar Šadurski nav bijušas politiskas domstarpības, un tie, kas vēlas mācīties skolā savā dzimtajā valodā, varot to darīt privātskolās.

Jau vēstīts, ka darbu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pametusī ilggadējā Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra vietniece janvārī sāka strādāt par padomnieci Rīgas domē.

Darba attiecības ar Šadurska vadīto IZM viņa izbeidza pērn novembrī. Viņa aģentūrai LETA toreiz skaidroja, ka atlūguma iemesls ir neapmierinātība ar IZM administratīvās vadības neprofesionalitāti un neatbilstību ieņemamajam amatam.