Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Maijā samazinājies "Saskaņas" reitings; ZZS popularitāte pieaugusi

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Partija "Saskaņa" maijā piedzīvojusi reitingu kritumu, sasniedzot zemāko rezultātu pēdējā gada laikā, tomēr šī joprojām ir populārākā partija, liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Maijā par "Saskaņu" bija gatavi balsot 19,1% respondentu, bet aprīlī šo politisko spēku atbalstīja 23,2% vēlētāju. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings maijā pieauga par 1,8 procentpunktiem, sasniedzot 14,6% atbalstu.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbalsta 7% respondentu, bet "Vienotību" - 3,7%. Abu polisko spēku reitings salīdzinājumā ar aprīli samazinājies - nacionālās apvienības popularitāte saruka par 1,3 procentpunktiem, bet "Vienotības" - par 1,2 procentpunktiem.

Partiju "KPV LV" maijā atbalstīja 3% vēlētāju, apvienību "Attīstībai/Par" - 3%, Jauno konservatīvo partiju - 2,4%, Latvijas Reģionu apvienību - 1,7%, "No sirds Latvijai" - 1,6%, Latvijas Krievu savienību - 1,2%, apvienību ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju, "Gods kalpot mūsu Latvijai" un "Kristīgi demokrātisko savienību" - 0,4%, partiju "Progresīvie" - 0,4%.

"Attīstībai/Par" iepriekšējā mēnesī bija lielākais reitingu pieaugums - par 1,9 procentpunktiem.

Vēl 27,5% aptaujāto nezināja, par ko balsotu, bet 13,7% vēlēšanās nepiedalītos.