Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Rīgas domes deputāts Pulks plāno kandidēt Saeimas vēlēšanās

© F64

Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (V) plāno kandidēt rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, apstiprināja pats deputāts.

Pēc viņa vārdiem, tieši ilgais darbs domē varētu būt galvenais iemesls, kāpēc nolemts spēkus izmēģināt arī Saeimā.

Viņš teica, ka šāda iecere ir, taču partija patlaban tikai vēl veido kandidātu sarakstu, tādēļ vēl nav 100% izlemts, vai viņš tajā tiks iekļauts. "Ja partija lems mani kandidātu vidū iekļaut un tajā brīdī es uzskatīšu, ka to varu, tad es to darīšu," sacīja Pulks.

Viņš Rīgas domes opozīcijā darbojas jau kopš 2007.gada. Pēc viņa vārdiem, tieši ilgais darbs domē varētu būt galvenais iemesls, kāpēc nolemts spēkus izmēģināt arī Saeimā.

Viņaprāt, "Vienotības" izredzes iekļūt Saeimā esot ļoti labas. "Partijas vadības līmenī viss darbs ir sakārtots, saliedēts un profesionāls. Nav daudz partiju, kas varētu izveidot visu Ministru kabinetu, bet "Vienotība" to var," pauda deputāts.

Pulks atturējās prognozēt, kādā sastāvā rudenī varētu izveidoties jaunā koalīcija, taču piebilda, ja koalīciju veidos "Vienotība", ar "Saskaņu" tā nesadarbosies.

Kā aģentūrai LETA apliecināja Rīgas domes "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis, viņš par kolēģa nodomiem ir informēts. Viņš arī norādīja, ka Pulks esot vienīgais no frakcijas, kurš plāno kandidēt Saeimas vēlēšanās, bet pārējie kolēģi turpināšot darbu domē.