Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

ES piemēro sankcijas pieciem cilvēkiem, kas organizēja Krievijas prezidenta vēlēšanu Krimā

© Sputnik/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā pirmdien iekļautas piecas personas, kas bija iesaistītas Krievijas prezidenta vēlēšanu organizēšanā okupētajā Krimā.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notika 18.martā un tajās, kā jau bija gaidāms, uzvarēja līdzšinējais valsts galva Vladimirs Putins.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notika 18.martā un tajās, kā jau bija gaidāms, uzvarēja līdzšinējais valsts galva Vladimirs Putins.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

ES dalībvalstis pirmdien nolēma piemērot sankcijas vēl pieciem cilvēkiem, kuri "aktīvi atbalsta un īsteno politiku, kas grauj Ukrainas teritoriālo integritāti, suverenitāti un neatkarību."

Līdz ar šo lēmumu ES "melnajā sarakstā" saistībā ar Ukrainas konfliktu iekļauti jau 155 cilvēki. Viņiem piemērots aizliegums ieceļot ES un iesaldēti visi ES esošie līdzekļi.