Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Jaunais Armēnijas premjers sola Putinam, ka attiecības ar Krieviju paliks tuvas

© EPA/Scanpix

Armēnijas jaunais premjerministrs Nikols Pašinjans pirmdien apliecinājis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka Erevānas attiecības ar Maskavu nemainīsies un paliks tuvas arī turpmāk.

Arī Putins apliecināja, ka Maskavas politika pret Armēniju nemainīsies.

Pašinjans tikās ar Putinu Eirāzijas Ekonomikas samita laikā Sočos. Tā bija viņa pirmā tikšanās ar kādas citas valsts līderi kopš stāšanās premjerministra amatā pagājušajā nedēļā.

"Es varu jums apliecināt, ka šajā jautājumā (attiecībās ar Krieviju) Armēnijā pastāv vienprātība, un neviens nav apšaubījis un neapšaubīs Krievijas un Armēnijas attiecību stratēģisko nozīmi," Putinam sacīja jaunais Armēnijas premjers.

Viņš arī pateicās Putinam par Krievijas "līdzsvaroto nostāju" Armēnijas politiskās krīzes laikā, kad Pašinjans vadīja opozīcijas protestus un civilās nepakļaušanās kampaņu.

"To augsti novērtēja ne tikai mūsu valdība, bet arī Armēnijas sabiedrība kopumā," viņš piebilda.

Atzīstot Armēniju par Krievijas "tuvāko partneri reģionā", Putins novēlēja Pašinjanam panākumus jaunajā amatā, paužot cerību, ka attiecības attīstīsies tikpat vienmērīgi, kā līdz šim.

Arī Putins apliecināja, ka Maskavas politika pret Armēniju nemainīsies.

"Mēs būsim tikpat aktīvi starptautiskajā arēnā, sākot no ANO, kur Armēnija un Krievija vienmēr atbalsta viena otru," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Armēnijas parlaments 8.maijā apstiprināja premjerministra amatā 42 gadus veco Pašinjanu, kurš vadīja vairākas nedēļās ilgos protestus pret valdošo Republikāņu partiju.