Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Vējonis par Gapoņenko: Politisko represiju Latvijā nav

© F64

Diez vai var runāt par to, ka Latvijā ir politiskās represijas, likumsargiem vienmēr ir pamatojums savām darbībām. Tādu viedokli radio Baltkom pauda prezidents Raimonds Vējonis, komentējot aktīvista Aleksandra Gapoņenko aizturēšanu.

Uz žurnālistu jautājumu, vai cilvēks ir jāliek cietumā viņa izteikumu dēļ un vai tas neatgādina politiskās represijas, prezidents uzsvēra, ka atbildīgo dienestu lēmumiem vienmēr ir pamatojums.

"Pēdējā laikā mēs ļoti bieži runājam par politiskajām represijām. Taču katrā gadījumā, atbildīgajiem dienestiem pieņemot lēmumu par kādas personas aizturēšanu, vienmēr ir pamatojums. Mēs par tiem uzzinām tad, kad tiek pabeigts izmeklēšanas process, pierādījumu vākšana. Bet ja šīs personas aizturēšana ir notikusi, ad ir pamatojums. Mums par to pastāstīs tad, kad par šo lietu varēs runāt atklāti. Tā dienesti strādā," sacīja Vējonis.

Jau vēstīts, ka Gapoņenko tika aizturēts un apcietināts kriminālprocesā par iespējamām pret Latviju vērstām darbībām.

Drošības policija (DP) informēja, ka aizturēšana notikusi kriminālprocesā, kas sākts 4.aprīlī par darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Satversmē neparedzētā veidā. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.