Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Vējonis apsveic Putinu, paužot cerību uz labvēlīgu Latvijas-Krievijas kaimiņattiecību attīstību

© Ģirts Ozoliņš/F64

Atbilstoši diplomātiskajā praksē pieņemtajam Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir nosūtījis rakstveida apsveikumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Apsveikumā Putinam Latvijas prezidents novēl, lai Krievijas prezidenta darbs sekmētu visas Krievijas tautas labklājību, kā arī pauž cerību uz abpusēji labvēlīgu Latvijas-Krievijas kaimiņattiecību attīstību.

Šorīt pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) Vējonis skaidroja, ka lēmums par kādas ievēlētas personas apsveikšanu ir katras valsts ziņā. "Apsveikt vai neapsveikt ir katras valsts izšķiršanās. To valsts dara, pamatojoties uz starptautisko organizāciju atzinumiem par to, vai nav bijuši kādi pārkāpumi vēlēšanu procesā," skaidroja Vējonis.

Jau ziņots, ka svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās uzvarējis pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, saņemot 76,67% balsu.

Putinu ar pārvēlēšanu amatā apsveikuši vairāku valstu līderi, tostarp Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins un ASV prezidents Donalds Tramps.

Apsveikumu Putinam nosūtījusi arī Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, taču Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite lēmusi neapsveikt Putinu ar ievēlēšanu uz vēl vienu amata termiņu.