Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Politiķis: Iespējams, drīz par krievu valodas lietošanu Latvijas skolās izrakstīs sodus

© F64

Ja Latvijas iedzīvotāji visam piekritīs, drīzumā viņiem atņems tiesības skolās mācīties krievu valodu un nākotnē pilnīgi iespējams, ka par krievu valodas lietošanu skolas starpbrīžos būs tiks piemēroti sodi. Tādu viedokli radio Baltkom pauda "Latvijas Krievu savienības" biedrs un politiķis Miroslavs Mitrofanovs.

Pēc viņa teiktā, ja netiks īstenoti nekādi pasākumi, lai saglabātu mazāktautītbu skolas Latvijā, labēji politisko partiju spiediens palielināsies.

„Patlaban labējās politiskās partijas sper ļoti lielu soli uz priekšu šajā virzienā. Ja tas būs viegli, ir jāsaprot, ka tuvākajos gados tās „nokaus” mazākumtautību skolas. Viņi novedīs pie stāvokļa, kad visa izglītība būs latviešu valodā un atšķirība būs tāda, ka atļaus mācīties arī dzimto valodu. Ja sabiedrība izvēlēsies visam piekrist, tad ar laiku atņems arī šādu iespēju. Iespējams, es pārspīlēju, taču ir ticams, ka ar laiku sodīs par krievu valodas lietošanu skolas strapbrīžos. Ja neko nedarīt, spiediens no labējām partijām tikai pieaugs,” paziņoja Mitrofanovs.

Kā vēstīts, decembrī notika kārtējā krievu skolu aizstāvju protesta akcija pret pāreju uz izglītību latviešu valodā. Starp šo akciju aktīviem dalībniekiem ir arī LKS ar līdzpriekšsēdētāju, nu jau topošo eiroparlamentārieti Mitrofanovupriekšgalā.