Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Āboltiņa Ārlietu ministrijai prasa atjaunot viņu darbā diplomātiskajā dienestā

© F64

Solvita Āboltiņa ceturtdien Ārlietu ministrijā (ĀM) iesniegusi lūgumu par atjaunošanu darbā diplomātiskajā dienestā, informēja ĀM preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš skaidroja, ka ĀM Personāla departaments ir sācis dokumentu apstrādes un saskaņošanas procedūras, bet pēc to pabeigšanas Āboltiņa varēs sākt darbu ministrijā. Jegermanis piebilda, ka procedūras varētu tikt pabeigtas tuvāko nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka Āboltiņa deputātes mandātu nolikusi 9.janvārī. Viņas vietā 11.janvārī Saeimas deputāta pienākumus sāka pildīt līdzšinējais Kuldīgas novada domes deputāts, pašvaldības iestādes "Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs" vadītājs Artis Gustovskis (Kuldīgas novadam).

Āboltiņa Saeimas vēlēšanās startēja Kurzemes apgabalā. Viņai noliekot mandātu, uz vietu Saeimā varētu pretendēt cilvēks, kurš ir nākamais "aiz strīpas" šajā apgabalā - Normunds Tropiņš. Viņš gan aģentūrai LETA sacīja, ka neplāno doties strādāt uz Saeimu, bet turpinās darbu Talsu novada pašvaldībā, kur viņš pilda domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Nākamie, kas varētu pretendēt uz vietu parlamentā, ir Artis Gustovskis un Saeimas deputāta Abu Meri palīgs Edgars Ikstens.

"Vienotības" valde 6.novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad "Vienotība" sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Āboltiņa vadīja "Vienotību" kopš 2011.gada - līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad "Vienotība" bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas "Jaunais laiks" valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā "Vienotība" ir guvusi panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr vēlāk partija piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.