Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Mūrniece norāda, ka "Oligarhu lietas" izmeklēšanas komisija ir nelietderīga

© F64

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas lietderība varēja būt augstāka, intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņasprāt, komisiju varēja izveidot citādi, tad arī tās darbs būtu citāds, tas ietekmētu komisijas darbības virzienus, sabiedrības uzticēšanos komisijai un darbības lietderību.

Mūrniece piebilda, ka viņa runājot par personālijām, kas darbojas komisijā.

LETA jau ziņoja, ka Saeima 2017,gada 21.jūnijā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā.

Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā, lai pārbaudītu publiskajā telpā izskanējušās informācijas atbilstību krimināllietas materiāliem u.c.

Par komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Inguna Sudraba (NSL), komisijā darbojas Mārtiņš Šics (LRA), Ritvars jansons (VL-TB/LNNK), Andrejs Judins (V), Ainārs Mežulis (ZZS), Igors Pimenovs (S).

Nākamā komisijas sēde paredzēta 4.janvārī. Uz to plānots aicinātģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un pašreizējo KNAB priekšnieka vietnieci Ilzi Jurču.

Uz 4.janvāra komisijas sēdi jau iepriekš aicināta bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.