Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Premjers: Valsts pārvalde nevar samazināt tēriņus

© F64

Pilnībā likvidēt gada nogalē paaugstinātos valsts pārvaldes iestāžu tēriņus nav iespējams, šorīt LTV "Rīta panorāmā" izteicās premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis vērtēja, ka Ziemassvētku prēmijas nelielos apmēros motivē cilvēkus, bet jānodrošina, lai tiktu apbalvoti tie, kas tiešām labi strādājuši.

Vērtējot gadu kopumā, Kučinskis sacīja - lai kā arī gājis, viņš neko citādāk nebūtu darījis. Politiķa vērtējumā, tam, kas aizvadītajā gadā ielikts kā pamats, jau sākot parādīties augļi un nākamais gads "varētu būt labs".

Runājot par akcīzes nodokļa palielināšanu, kura dēļ augs degvielas cenas, Ministru prezidents pauda viedokli, ka tas tiekot celts tikai nedaudz un tas bija nepieciešams, lai kompensētu uzņēmējiem ar citām nodokļu izmaiņām sniegtos labumus.

Kučinskis atzina, ka viens no nākamā gada lielajiem jautājumiem būs tas, vai un cik veiksmīgi strādās reinvestētās peļņas atvieglojumi.

Savukārt civildienesta reformās atslēgas vārds būšot efektivitāte. Kučinskis cer, ka valsts iestādes izdosies motivēt virzīties šajā virzienā, jo efektivitātes uzlabošana būs iespēja algu celšanai.