Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Reģionu apvienība netaisās sadarboties ar "Latvijas attīstībai"

© F64 Photo Agency

Partiju apvienības "Latvijas Reģionu Apvienība" pārstāvju sapulcē šodien lēma, ka nesadarbosies ar partiju "Latvijas attīstībai". Jau iepriekš tika pieņemts lēmums, ka 13.Saeimas vēlēšanās LRA startēs ar savu sarakstu.

Lēmums attiecībā uz partiju "Latvijas attīstībai" tika pieņemts, tādēļ, ka abām politiskajām organizācijām ir atšķirīgi mērķi un redzējums attiecībā par Latvijas nākotni. LRA veidos savu patstāvīgu sarakstu. Šobrīd Latvijas politikā notiek nozīmīgas pārmaiņas. Centriski eiropeiski orientētie politiskie spēki sāk izirt un konkrētā politiskā spektra daļā vērojama bīstama sadrumstalotība. Tādēļ LRA apvieno spēkus ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām, lai izveidotu spēcīgu, centriski un eiropeiski orientētu, Latvijas novados plaši pārstāvētu politisku apvienību.

Andrejs Ence, partiju apvienības "Latvijas Reģionu Apvienības" pārstāvju sapulces priekšsēdētāja vietnieks: "Ņemot vērā "Reģionu Alianses" jau pieņemto lēmumu noraidīt jebkāda veida sadarbības iespējas ar partiju "Latvijas attīstībai", LRA pārstāvju sapulce, gatavojoties nākamā gada Saeimas vēlēšanām, lēma nesadarboties ar attiecīgo partiju. Partijas piedāvātais sadarbības līgums bija nepieņemams, jo no tā bija pazuduši vairāki mums un mūsu jau esošajiem sadarbības partneriem svarīgi punkti, tāpat tas nesaturēja nekādu atsauci par konkrētām kopējām vērtībām un uzdevumiem, kuri būtu jārealizē Latvijas sabiedrības interesēs. Tomēr, galvenokārt, piedāvātais līgums faktiski paredzēja "Latvijas Reģionu Apvienība" kā politisko partiju apvienības likvidāciju. Neskatoties uz jau minētajiem faktiem, lielu lomu šāda lēmuma pieņemšanā nospēlēja arī "Latvijas attīstībai" virzītā politika, kas ir absolūti nepieņemam mūsu partiju apvienību veidojošām partijām un biedrībām. Tāpat nozīmīgs faktors bija "Latvijas attīstībai" vadošo politiķu neviennozīmīgā reputācija.

LRA galvenie mērķi ir panākt Latvijas reģionu sabalansētu attīstību, nodokļu nepalielināšanu, kā arī valsts apmaksātas veselības aprūpes minimuma noteikšanu un neapliekamā minimuma palielināšanu. Latvijas nākotne ir atkarīga no tā, kā attīstīsies valsts kopumā, nevis daži tās novadi vai pilsētas. LRA galvenais mērķis ir veiksmīga Latvijas izaugsme.

LRA pārstāvju sapulce ir partiju apvienības augstākā lēmējinstitūcija, kurā ietilpst seši LRA veidojošo partiju - "Reģionu Alianse" un "Vidzemes partija" - pārstāvji: Guntis Gladkins, LRA pārstāvju sapulces priekšsēdētājs; Andrejs Ence; Leons Līdums; Dagnis Straubergs; Dainis Liepiņš; Vents Armands Krauklis.

Tāpat, par startu nākamajā Saeimas vēlēšanās LRA noslēgusi sadarbības līgumus ar 12. Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna vadīto politisko organizāciju "Sabiedrība Centriskai Politikai", 12.Saeimas deputāta Jura Viļuma pārstāvēto biedrību "Latgales spēks" un Liepājas domes deputāta Jāņa Vilnīša pārstāvēto biedrību "Liepājniekiem", kā arī turpinās sarunas ar citiem reģionālajiem politiskajiem spēkiem.