Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Saskaņa" un NA rīko savu partiju kongresus

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Šodien politiskā partija "Saskaņa" un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" rīko partiju kongresus.

Šodien, 9. decembrī, plkst. 10.00, VEF Kultūras pilī notiks sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” ikgadējs kongress. Tajā piedalīsies ap 700 deputātiem no visas Latvijas. Kongresa viesi ir Vācijas, Lietuvas, Slovākijas, Zviedrijas, Igaunijas un citu valstu sociāldemokrātisko partiju vadītāji un pārstāvji, kā arī delegāti no Eiropas Sociālistu partijas (PES) un tās jaunatnes nodaļas (YES).

Kongresa dienas kārtībā ir revīzijas komisijas ziņojums, SDP „Saskaņa” valdes, ētikas komisijas un revīzijas komisijas locekļu ievēlēšana. Ir ieplānotas kongresa delegātu un viesu uzstāšanās. Kongresa galvenais temats ir gatavošanās parlamenta vēlēšanām, kas notiks nākamajā gadā.

Sestdien arī Rīgā, Latviešu Biedrības namā notiks Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) kongress, kurā tiks ievēlēts partijas priekšsēdētājs, valde un Ētikas komisija, kā arī veiktas izmaiņas partijas Statūtos.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Nacionālā apvienība, apvienojot divus politiskos spēkus - partijas "Visu Latvijai!" un "Tēvzemei un Brīvībai /LNNK" - jau sākotnēji bija vienojusies pakāpeniski pāriet uz vienu partijas priekšsēdētāju. Uz šo amatu kandidēs NA Saeimas frakcijas vadītājs un partijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. NA kongresā plāno veikt arī attiecīgas izmaiņas Statūtos, nosakot, ka partijai turpmāk būs priekšsēdētāja amats.

Nolūkā vairāk iesaistīt reģionu pārstāvjus lēmumu pieņemšanā, NA plāno izveidot Reģionālās koordinācijas grupas, kurām būs iespēja līdzdarboties valdes darbā, arī šīs izmaiņas noteiks Statūtu grozījumi.

Kongresu ar uzrunu atklās NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Kongresa dienaskārtībā paredzēts uzklausīt ministru atskaites par paveikto, ar uzrunām uzstāsies Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, valdes loceklis, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle un citi NA politiķi.

Kongresā plānotas arī debates par mērķiem un prioritātēm, kas Nacionālajai apvienībai sasniedzami valdībā un Saeimā.