Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Šlesers ar iesniegumu vēršas pie "Oligarhu lietas" komisijas locekļiem

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Bijušais Saeimas deputāts Ainārs Šlesers pēc deputāta A.Judina vēršanās Ģenerālprokuratūrā iesniedz iesniegumu par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti izveidotās Parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļiem.

Savā iesniegumā A.Šlesers norāda uz nepieciešamību Komisijai izmeklēt apstākļus par t.s. Kampara “tumbočkas” lietu, “Rēzeknes burtnīciņu” un maksātnespējīgā “Liepājas Metalurgs” administratora un konsultanta Prudentia Advisers nepamatoti saņemtajiem vismaz 3 miljoniem euro atlīdzībā par mantas pārdošanu ukraiņiem, kura tā arī nav notikusi.

A.Šlesers norāda, ka, “manuprāt, šie fakti liecina par, iespējams, koruptīvas vai vismaz savstarpēji cieši saistītas politiskās un (iespējams, ka bijušo) tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju grupas pastāvēšanu. Manuprāt, bija acīmredzami, ka laika periodā, kad politiskā partija VIENOTĪBA un JAUNAIS LAIKS vadīja valsti, vairākas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atbildīgās amatpersonas savus dienesta pienākumus pildīja šīs partijas interesēs - gadījumos, kur bija konstatēts noziedzīgs nodarījums, krimināllietas ierosinātas netika un izmeklēšana nenotika, savukārt, gadījumos, kad šīs partijas interesēs bija nepieciešams nomelnot politiskos oponentus, tika ierosinātas krimināllietas un notika ilgstoša nepamatota izmeklēšana.”

Sakarā ar to, ka iesniegums iesniegts vēl pirms V.Zatlera paskaidrojumu sniegšanas Komisijai, un tādēļ pašā iesniegumā nav pieminēti šie apstākļi, ar šo paziņojumu presei A.Šlesers publiski lūdz Komisiju izprasīt pierādījumus no tiesībsargājošām iestādēm par zvanīšanas (sazvanīšanās) faktu, ar kuriem nepastrīdami būs pierādīts, ka tieši V.Zatlers zvanīja A.Šleseram. A.Šlesers norāda, ka V.Zatlers apzināti maldina Komisiju, nepatiesi apgalvojot, ka V.Zatlers vispār neesot zvanījis A.Šleseram - patiesībā V.Zatlers bija zvanījis A.Šleseram.

P.S.

A.Kampara “tumbočka” - partijas “Jaunais Laiks” politiķa, iespējams, nelikumīgas finansēšanas un pretrunīgu (melošana) ziņu sniegšanas amatpersonas deklarācijā neizmeklēšana.

“Liepājas Metalurgs” administratora un “konsultanta” Prudentia Advisors daudzmiljonu honorāra saņemšanas par tā arī nenotikušo mantas pārdošanu neizmeklēšana.

“Rēzeknes burtnīciņas” - politiskās partijas Jaunais Laiks finansēšanas neizmeklēšana un tiesībsargājošo iestāžu rīcības neizmeklēšana iespējamā pierādījumu (oriģināldokumentu) iznīcināšanā