Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Mūrniece: Latvija vienmēr ir atbalstījusi un turpinās atbalstīt Ukrainu

© F64

Latvija vienmēr ir atbalstījusi un turpinās atbalstīt Ukrainu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), tiekoties ar Pasaules ukraiņu kongresa prezidentu Jevgenu Čoliju.

Saeimas Preses dienestā aģentūru LETA informēja, ka Mūrniece un Pasaules ukraiņu kongresa prezidents bija vienisprātis, ka sankcijas, kas Krievijai piemērotas par agresiju Ukrainā, nedrīkst atcelt. Tās sūta skaidru signālu, ka Krievijas rīcība rada draudus drošībai visā Eiropā.

Mūrniece uzsvēra, ka Latvija stingri iestājas par Ukrainas neatkarību un teritoriālo vienotību, kā arī turpinās Krimas aneksijas neatzīšanas politiku. No Krievijas tiek sagaidīta iniciatīva, risinot konfliktu Ukrainas austrumos, akcentēja politiķe, piebilstot, ka Krievijai jāpilda Minskas vienošanās.

Čolijs pateicās Latvijai par sniegto politisko un visas sabiedrības atbalstu, īpaši minot sociālās rehabilitācijas programmas karā cietušajiem bērniem no Ukrainas, kā arī Ukrainas karavīru ārstēšanos Latvijā.

Pārrunājot Ukrainas eirointegrācijas ceļu, Mūrniece un Čolijs uzsvēra reformu nozīmi, paužot atzinību par Ukrainas pēdējos gados paveikto. Pasaules ukraiņu kongresa prezidents pateicās par Latvijas spēcīgo atbalstu Ukrainai Eiropas Savienībā.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols (VL-TB/LNNK), deputātu grupas sadarbībai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Ainārs Mežulis (ZZS) un Latvijas Reģionu apvienības frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Pasaules ukraiņu kongress ir starptautiska Ukrainas diasporu pārstāvoša nevalstiska organizācija, kas apvieno kopienu un diasporas intereses ap 20 miljoniem ukraiņu.