Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

"Oligarhu lietas" komisija iztaujā Zatleru, Dūklavu un Liepiņu

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē šodien paredzēts iztaujāt eksprezidentu Valdi Zatleru un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS).

Zatlers uz sēdi aicināts runāt par iespējamiem Satversmes pārkāpumiem "oligarhu lietas" kontekstā. Līdz ar Dūklavu uz sēdi aicināts arī bijušais Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA) - abi kā personas, kas saistītas ar pašlaik izbeigto kriminālprocesu, norādīts Saeimas mājaslapā.

Attiecīgās personas iepriekš aicināja iztaujāt deputāts Andrejs Judins (Par!/V).

Kā ziņots, Zatlers apliecinājis, ka "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir gatavs sniegt plašākus skaidrojumus saistībā ar viņa un bijušā politiķa Aināra Šlesera sarunām, ja tiks uzaicināts uz komisijas sēdi.

"Kā Valsts prezidents es jebkuras sarunas, jebkuru politiķi vai sabiedriskās organizācijas pārstāvi vedu Rīgas pilī vai Jūrmalas rezidencē, tātad viennozīmīgi savā oficiālajā darba vietā. Biznesa sarunas ir kaut kas cits," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" iepriekš sacīja Zatlers.

LETA jau vēstīja, ka Šlesers 30.oktobrī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē pauda, ka neesot publiskotas tās sarunas, kur Zatlers "zvana un lūdzas", lai politiķis atbalsta Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā. Ņemot vērā, ka Šlesers neesot paudis atbalstu, vēlāk sekojusi parlamenta atlaišana, norādīja bijušais politiķis.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pēc žurnālā "Ir" publicētajām "oligarhu sarunām" izvērtēja visu KNAB rīcībā esošo informāciju, kura nebija pievienota izbeigtajai oligarhu lietai. Pēc aptuveni divu mēneša darba tika secināts, ka nav pamata sākt kādas pārbaudes vai kriminālprocesus.

Divas pārbaudes gan bija sāktas, taču tās beidzās ar lēmumu nesākt kriminālprocesu. Viena pārbaude bija sākta par Dūklava, iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā.