Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Kampars: Intrigas "Vienotībā" ir beigušās

© F64

"Gribu izteikt pārliecību, ka intrigas ir beigušās un turpmāk darbosimies daudz saprātīgāk," "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars atklāja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

Komentējot “Vienotības” nākotni un izredzes vēlēšanās, viņš izteica pārliecību, ka ir daudzas partijas, ar kurām “Vienotība” varētu apvienoties. Tomēr viņš atzina, ka jābūt piesardzīgiem: “Ja mēs atkal sanāksim kopā, lai ievēlētos, un nākamajā dienā izšķīdīsim, jo būs savādākas intereses, tad mērķis nebūs panākts.”

Kampars norādīja, ka, partijām apvienojoties, bieži veidojas blaknes. Tas bijis redzams arī “Vienotības” pirmsākumos: “Piemēram, Dombrovska valdības laikā varēja just, ka visi ir uz viena viļņa, bet beigās parādījās, ka viens ir tāds īstais liberālis, kuram interesē tikai un vienīgi partnerattiecību likums, otrs saka: “Kādas muļķības? Latviešu nācijai - būt! Tas ir tas, par ko es cīnīšos.” Vēl pa vidu kāds līderis.” Kampars uzskata, ka šāda situācija veidojas, jo politikā visi ir “ambiciozi līderi”.

Kampars arī apgalvoja, ka partijai traucējusi šo līderu atklātība, runājot publiski. “Savā starpā runājot, ne vienmēr tās dzirksteles spēj tikt noslēptas. Jāatzīst, ka mūsu ģenētiskais kods ir runāt publiski, būt atvērtiem un atklātiem. Diemžēl tas nāk mums par sliktu,” skaidroja Kampars.

Tomēr politiķis ir pārliecināts, ka šāda veida intrigām “Vienotībā” nu pienācis gals: “Tie cilvēki, kas bija tie galvenie intrigu veidotāji, tagad ir izdomājuši viens mācīties, otrs - iet diplomātijā… Gribu izteikt pārliecību, ka intrigas ir beigušās un turpmāk darbosimies daudz saprātīgāk,” raidījumā sacīja Kampars.

Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Runājot par “Vienotības” nākotni un gaidāmajām vēlēšanām, Kampars uzsvēra, ka jābūt piesardzīgiem, apvienojoties ar citām partijām: “Ja mēs atkal sanāksim kopā, lai ievēlētos, un nākamajā dienā izšķīdīsim, jo būs savādākas intereses, tad mērķis nebūs panākts.”

Kampars atzina, ka ir daudz partiju, kuras potenciāli varētu sadarboties ar “Vienotību”. Tomēr esot arī partijas, ar kurām sastrādāties “Vienotība” nevarētu: “Protams, visticamāk mēs nerunāsim ar partijām, kurs izteikti ir, piemēram, par Krimas okupāciju.” Kampars norādīja, ka visa pamatā ir partiju mērķi un sabiedrības intereses. “Mums jādomā nevis par to, kā mēs tajā Saeimā ievēlēsimies, bet par to, kādas idejas mēs nesīsim uz nākamo Saeimu. Tas arī ir pamats, uz kā mums vajadzētu apvienoties,” pauda politiķis.