Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Āboltiņai "pa kluso" rezervē vietu Ārlietu ministrijā

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Solvitas Āboltiņas izslēgšana no partijas „Vienotība” nekādi neietekmēs viņas atgriešanos diplomātiskajā dienestā. Vēl vairāk, portāls „pietiek.com” noskaidrojis, ka Āboltiņa "pa kluso" iekļauta Ārlietu ministrijas rezervē, liecina Ārlietu ministrijas oficiāli sniegtā informācija.

No Ārlietu ministrijas sniegtās informācijas izriet, ka nekādā atklātā konkursā Āboltiņai piedalīties noteikti nevajadzēs, - maksimālais „apgrūtinājums” varētu būt tas, ka „diplomāti, kuri ir ieskaitīti Ārlietu ministrijas rezervē, var pretendēt uz vakantajām amata vietām Ārlietu ministrijas rīkotajos slēgtajos konkursos”.

Pēc visa spriežot, Āboltiņai tomēr nebūs jāpiedzīvo arī šāds slēgtais konkurss: ārlietu ministrs un Āboltiņas līdzšinējais partijas biedrs Rinkēvičs Latvijas radio šonedēļ par Āboltiņai iecerēto amatu jau paziņoja, ka „mums ir aptuveni nojausma, kas tas būs, bet es negribētu atklāt, pirms Āboltiņas kundze nav nākusi atpakaļ ārlietu dienestā. Tas būs konkrēts darbs ar konkrētiem pienākumiem un konkrētiem padotajiem”.

Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Rinkēvičs gan apgalvoja, ka vismaz uzreiz Āboltiņa pie kārotā vēstnieka amata netikšot, jo, “lai cilvēks dotos ārpus valsts, viņam zināms laiks jāstrādā Ārlietu ministrijā un jāieiet lietās. Neviens nekur speciāli prom netiks sūtīts”.