Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Jau trīs reizes ierosina necelt deputātiem algas, Saeima allaž ideju noraida

© f64

Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) Saeimas frakcijas deputāti 31.oktobrī iesniedza priekšlikumu Latvijas valsts 2018. gada budžetā saglabāt nemainīgu deputātu atalgojumu uz 4 gadiem, kamēr ir spēkā deputātu pilnvaras. Minēto priekšlikumu, ko izstrādājusi deputāte Inga Bite, LRA iesniedz jau trešo gadu, diemžēl Saeima to iepriekšējos gados ir noraidījusi.

Latvijas Reģionu apvienība aicina Saeimā strādājošos deputātus solidarizēties un atbalstīt šo iniciatīvu. LRA uzskata, ka deputātu algu palielināšana ir nepamatota un plānotie līdzekļi būtu novirzāmi akūtu sociālo problēmu risināšanai, piemēram, slimu bērnu ārstēšanai vai ģimeņu atbalstam.

Situācijā, kad valstī pietrūkst līdzekļu veselības aprūpei un veidojas gadiem ilgas rindas pēc pakalpojumiem, kad ir ģimenes, kurām joprojām nepietiek līdzekļu, lai nodrošinātu bērniem ēdienu un apģērbu, ir nepieļaujami celt algas likumdevējiem.

"Vai Saeimas deputāts ir labāks par skolotāju, labāks par mikrouzņēmēju, labāks par ikvienu darba ņēmēju šajā valstī? Domāju, ka nav. Vai Saeimas deputāts ir vienlīdzīgāks par citiem? Domāju, ka nav. Tad kāpēc Saeimas deputātam savas algas pieaugums nav jānopelna ar savu darbu, ko atzinīgi novērtējis darba devējs? Kāpēc Saeimas deputāta atalgojums mainās automātiski, nevis atkarībā no tā, vai šo darbu ir pozitīvi novērtējusi tauta?

Latvijas Reģionu apvienības frakcijas priekšlikums paredz, ka Saeimas deputāta alga tiek noteikta, deputātam stājoties amatā, un saglabājas nemainīga visu deputāta amata pilnvaru laiku," norādīja Inga Bite. "Šāda situācija būtu tikai godīga, jo četri gadi ir pietiekami īss laika periods, kurā var atteikties no lemšanas par savas algas paaugstināšanu."