Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Kamēr Sudraba pārliecināta par NSL atrašanos uz pareizā ceļa, citi kurn par partijas vadību

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Partija "No sirds Latvijai" (NSL) ir uz pareizā ceļa un "pārvietojas nopietnā ātrumā", sestdien uzrunājot politiskā spēka biedrus kongresā, sacīja NSL līdere Inguna Sudraba.

"Mēs, iespējams, ejam lēnām, bet stabili," izteicās Sudraba. Viņasprāt, viņas pārstāvētā politiskā spēka pārstāvjiem nav raksturīga steiga vai "mirkļa parādīšanās", bet gan virzība uz "maksimumu ar kvalitāti". Partiju raksturo rūpīgums un apdomīgums, uzskata politiķe.

Partijas biedru skaits gada laikā esot pieaudzis par 25%, proti, NSL esot iestājušies vairāk nekā 100 jauni biedri. Partijas ģenerālsekretārs Dmitrijs Kostojanskis debatēs norādīja, ka partijā ir nedaudz virs 500 biedriem. Nākamajās Saeimas vēlēšanās būs spēkā nosacījums, ka tajās varēs startēt partijas ar vismaz 500 biedriem.

Sudraba savā uzrunā uzsvēra, ka NSL biedri ir kopā, jo viņus apvieno pārliecība, ka Latvijas valsts būs tik stipra, cik stipri tās cilvēki. Partijas mērķis ir panākt, lai Latvija ir droša, neatkarīga un labklājīga.

Partijas līdere akcentēja, ka NSL prioritāte ir izglītība. Sudraba arī vēloties, lai jebkas, par ko iestājas NSL, sasniegtu rezultātus. Tas prasot jebkura biedra aktīvu iesaistīšanos. Piemēram, Sudraba vaicāja, vai visi biedri apziņojuši sociālos tīklos draugus, radus, paziņas, uzrunājot par iniciatīvu neapliekti vienīgo mājokli ar nekustamā īpašuma nodokli.

Tikmēr Saeimas deputāte Silvija Šimfa (NSL) plāno nākamnedēļ paziņot, vai turpinās savu darbību NSL. Šimfa piedalījās partijas kongresā, tomēr pameta to pirms tā beigām, skaidrojot to ar sliktu pašsajūtu. Politiķe uzsvēra, ka viņai bija svarīgi dzirdēt debates. Savukārt savu viedokli par rezolūcijām, ko NSL tagad apspriedīs, viņa jau izteikusi.

Tagad deputāte apdomāšot dzirdēto un nākamnedēļ sniegšot atbildes uz visiem jautājumiem. Šodien viņa neatbildēja uz žurnālistu jautājumiem, vai turpinās darbu NSL Saeimas frakcijā un partijā. Šimfa kongresā debatēs neuzstājās. Viņa žurnālistiem sacīja, ka nevēlējās izteikties.

Savukārt NSL Saeimas deputāts Arvīds Platpers pauda viedokli, ka akmens, kas velk dziļumā NSL, saistīts ar to, ka politiskā spēka līdere Inguna Sudraba nav kliedējusi viņai publiski veltītos pārmetumus.

NSL kongresa debatēs Platpers norādīja, ka Sudraba nav pietiekami mēģinājusi kliedēt pirms trim gadiem paustās aizdomas par iespējamo došanos uz Maskavu privātā lidmašīnā. Vēlāk žurnālistiem viņš pieminēja arī "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbību, piesaistot pārmetumus raisošus ekspertus, kas neesot bijis pareizs solis.

Politiķis klāstīja, ka, tiekoties ar cilvēkiem ārpus Rīgas un pieminot Sudrabas vārdu, cilvēki norobežojoties. Viņš pirms kongresa esot vairākas stundas runājis ar jauniecelto partijas ģenerālsekretāru Dmitriju Kostojanski, kurš esot solījis risināt šo jautājumu.

Sarunā ar žurnālistiem Platpers pauda, ka ir svarīgi redzēt, kā NSL plāni un ieceres īstenosies dzīvē. Tad viņš arī lems par turpmāko darbību partijā. Vienlaikus politiķis neuzskata, ka Sudrabai būtu jāatkāpjas no partijas vadītājas amata.

Debatēs izskanēja arī pretējie viedokļi, un partijas biedri slavēja Sudrabu. Piemēram, Ineta Feldmane, kura esot nesen iestājusies partijā, bija izbrīnīta par šādu Platpera nostāju. Viņa vaicāja, vai arī uz citiem godīgiem cilvēkiem Latvijā nemēģinot mest ēnu.