Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Čakšas vietā jaunu veselības ministru nemeklēs

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītās veselības ministres Andas Čakšas vietā jauns ministrs netiks meklēts, jo ministre ir apņēmības pilna pēc bērna piedzimšanas atgriezties pie pienākumu pildīšanas trīs mēnešu laikā, vēsta TV3.

Čakšas prombūtnes laikā viņas pienākumus uzticēs pildīt kādam ministram, bet vēl nav izlemts, kuram, informēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un piebilda, ka Čakša dekrēta atvaļinājumā varētu būt aptuveni trīs mēnešus.

Pēc Brigmaņa domām, nepilnu gadu pirms Saeimas vēlēšanām meklēt jaunu veselības ministru neesot lietderīgi. Pārrāvuma veselības aprūpes reformu ieviešanā nebūšot, jo šobrīd viss reformas smagums gulstas uz Saeimas Sociālo lietu komisijas deputātiem, kuri skata jauno veselības aprūpes finansēšanas likumu, piebilda ZZS politiķis.

Kā ziņots, Čakšai nākamā gada janvārī gaidāms ģimenes pieaugums. Tā būs pirmā reizi Latvijas vēsturē, kad kāds no ministriem plāno doties bērna kopšanas atvaļinājumā, līdz ar to šādām situācijām nav atbilstoša tiesiskā regulējuma.