Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Politika

Krievijas vēstnieks: Latvija un Krievija ir dvēseliski kaimiņi

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Latvija un Krievija ir dvēseliski kaimiņi, un tas nereti ir svarīgāk par citām dzīves izpausmēm, Krievijas Nacionālajai teātra balvai un festivālam "Zelta maska" veltītā preses konferencē šodien sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgēņijs Lukjanovs.

Viņš uzsvēra, ka festivāls vairāku dienu garumā lielā mērā veidos kultūras vidi ne tikai Rīgā, bet arī Ventspilī un Liepājā, un vēstnieks ir pārliecināts, ka skatītāju interese par festivāla pasākumiem būs liela.

"Patīkami, ka krievu kultūra Latvijā ir atzīstama parādība. Latvija un Krievija ir valstis, kas ilgu laiku abpusēji bagātināja viena otru, un šis process turpinās, un tas ir labi, ka kaimiņvalstis ir garīgi kaimiņi, un tas ir bieži vien daudz svarīgāk par citiem dzīves apstākļiem," sacīja vēstnieks.

Festivāla "Zelta maska" ģenerāldirektore Marija Revjakina atzina, ka festivāla ierašanās Latvijā ir kļuvusi par tradīciju, šurp atvedot vairākas jaunas teātra izrādes. Šogad pirmo reizi uz Baltiju atbrauc arī jauna izrāde no Kostromas. Viņa atzina, ka festivālā varēs redzēt visus "Zelta maskas" laureātus. Turklāt gadu gaitā Latvijā notika vairāk nekā 100 izrādes, pierādot, ka Latvijā ir ļoti labi un atsaucīgi skatītāji.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Baiba Šmite skaidroja, ka kopš 2007.gada, kad pašvaldība finansiāli atbalsta festivālu, pasākuma aptuveni 100 izrādes apmeklējuši aptuveni 60 000 skatītāju, kas apliecina, ka Latvijā teātris un arī festivāls ir ļoti mīlēts.

Festivāls trīs Latvijas pilsētās norisināsies no 3.oktobra līdz 14.oktobrim. Festivālā paredzēta virkne izrāžu, kā arī lekcijas un meistarklases.