Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Trampa uzstāšanās ANO: Organizācijas darbību bremzē birokrātija

© EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps, pirmo reizi uzstājoties Apvienotajās Nācijās, pirmdien paziņojis, ka ANO darbību bremzē birokrātija.

Tramps atzina, ka savulaik organizācijā, kas atradusies "tieši pretī pāri ielai" viņam piederošajai augstceltnei, kas pazīstama kā "Trampa tornis", pašreizējais Baltā nama saimnieks esot saskatījis "lielu potenciālu".

"Godīgi runājot, vienīgais iemesls, kāpēc tā bijusi tik veiksmīgs projekts, bija tas, ka Apvienotās Nācijas atrodas šeit," piebilda Tramps, uzrunājot ANO reformām veltītās paneļdiskusijas dalībniekus.

Taču viņš uzsvēra, ka ASV, kas ir ANO dibinātājvalsts un lielākais tās finansētājs, sagaida lielāku atdevi no savām investīcijām.

"Apvienotās Nācijas tika dibinātas, vadoties no patiesi cēliem mērķiem," norādīja ASV prezidents, piebilstot, ka, neskatoties uz panākto progresu, "pēdējos gados Apvienotās Nācijas nav īstenojušas savu potenciālu pilnībā," jo to bremzē birokrātija un slikta vadība.

EPA/Scanpix

"Lai gan kopš 2000.gada Apvienoto Nāciju budžets pieaudzis par 140%, bet personāls vairāk nekā dubultojies, mēs neredzam šīm investīcijām atbilstošu rezultātu," norādīja Tramps.

Viņš aicināja ANO "koncentrēties uz rezultātu", kam pēc tam piebalsoja arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs, kurš mudināja paša vadīto organizāciju lielāku uzmanību pievērst cilvēkiem, nevis procesam.