Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Oligarhu lietas" parlamentārā izmeklēšanas komisija spriedīs par valsts nozagšanu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

"Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē šodien tiks spriests gan par valsts nozagšanas aspektiem, gan par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atbalstu komisijas darbam.

Komisijas sēde notiks plkst.10 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē Jēkaba 6/8, 207.telpā.

Uz sēdi ir aicināti VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, sabiedriskās politikas centra "Providus" eksperts Valts Kalniņš un Mārupes novada domes deputāts, "oligarhu sarunās" pieminētais Edgars Jansons.

Paredzēts, ka komisijas sēdē tiks spriests par "valsts nozagšanas" sabiedriski politiskajiem, kā arī teorētiskajiem un praktiskajiem aspektiem Latvijā.

Iepriekš TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) pirms nepilnām divām nedēļām restorānā Rīgā tikusies ar Jansonu, "lai pārliecinātos, ka viss ir pilnīgi pretējs tam, kā tiek uzrādīts sarunās". Kā ziņoja raidījums, tikšanās bijusi saistīta ar sarunu epizodi, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs, tolaik vēl politiķis Ainars Šlesers un Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) 2010.gada oktobrī apsprieduši notikumus Rīgas brīvostā.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Sudrabai tikties ar "oligarhu sarunās" pieminēto Edgaru Jansonu ieteicis Latvijas Žurnālistu savienības valdes loceklis, savulaik laikrakstā "Neatkarīgā" rakstošais publicists Imants Liepiņš, iepriekšējā komisijas sēdē pastāstīja politiķe.