Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Prognoze: "Vienotību" vadīs Ašeradens

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Sīvā konkurencē par “Vienotības” valdes priekšsēdētāju kļūs ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, prognozē bukmeikeri. Iespēju, ka Ašeradens 19. augustā gaidāmajā “Vienotības” kongresā tiks ievēlēts par partijas vadītāju, novērtē ar 45% varbūtību. Savukārt partijas izredzes iekļūt nākamajā Saeimas sasaukumā bukmeikeri novērtējuši ar 60% varbūtību.

Pēdējās nedēļas pirms partijas nākotnei izšķirošā kongresa “Vienotība” pavadījusi strīdos. Saeimas deputāta Edvarda Smiltēna publiskā nostāšanās pret partijas ilggadējo līderi Solvitu Āboltiņu drīzāk papildināja runas par “Vienotības” izjukšanu un grāva jau tā iedragāto partijas tēlu, kas valdes priekšsēdētāja amata kandidātam Smiltēnam var maksāt kongresa delegātu balsis. Turklāt “Vienotības” valde pat nepieļāva, ka Smiltēna priekšlikums par Āboltiņas nomaiņu nonāk līdz balsojumam, tādā veidā pierādot Āboltiņas joprojām lielo lomu partijā.

Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Tādēļ vislabākās izredzes tikt ievēlētam par “Vienotības” valdes priekšsēdētāju ir Arvilam Ašeradenam, kurš šajā situācijā varētu būtu pieņemams gan Āboltiņas, gan Smiltēna atbalstītājiem kā kompromisa kandidāts. Ašeradens ir “Vienotības” biedrs jau kopš partijas izveidošanas, un līdz šim viņš ir veiksmīgi izvairījies no skandāliem, kas bojātu politiķa tēlu, uzskata bukmeikeri.