Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Brigmanis: Atsevišķiem "Vienotības" politiķiem problēmas aizmiglojušas domāšanu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Atsevišķu "Vienotības" politiķu izteikumi saistībā ar Zaļo un zemnieku savienību liecina, ka ķibeles ar partiju un laikam arī karstums viņiem aizmiglojis reālo domāšanu, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tā politiķis atbildēja uz vaicājumu par "Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidāta, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena izteikumiem saistībā ar nepieciešamību novērst "pamošanos", kad politiķis Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") vai Nils Ušakovs (S) ir nonācis premjera amatā. ZZS politiķis arī komentēja Rīgas domes deputāta Viļņa Ķirša pausto par iespējamo ZZS un "Saskaņas" valdību ar "Krievijas ievirzi".

Brigmanis ir neizpratnē par tik "trulu prātuļošanu", jo reālā situācija ir tāda, ka "mēs pamodīsimies" apstākļos, kad aizsardzībai 2018.gadā tiks atvēlēti 2% no iekšzemes kopprodukta, joprojām Latvijas gaisa telpā lidos NATO lidmašīnas un valstī būs Kanādas un citu sabiedroto karavīru kontingents.

ZZS līderis norāda, ka šo politiķu izteikumi varētu būt saistīti ar "Vienotības" nonākšanu pie "izbeigšanās robežas" un ka viņiem labāk būtu runāt par ekonomikas attīstību un "nevis visu laiku vārīties par Lembergu un Ušakovu". Brigmanis retoriski vaicāja, ko šie "Vienotības" politiķi darītu, ja Lemberga un Ušakova nebūtu.

ZZS frakcijas vadītājs arī pozitīvi novērtēja to, ka Ķirsis esot sapratis, ka diezin vai var būt par partijas vadītāju, ja viņam nav reālu politisko uzstādījumu, bet tikai lozungi.

Kā ziņots, nokļūstot partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amatā Ašeradens centīsies mobilizēt demokrātiskos spēkus, lai novērstu Lemberga vai Ušakova nonākšanu premjera amatā, izriet no Ašeradena paustā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Ašeradens pauda, ka ir iespēja 2018.gada 8.oktobrī pamosties valstī, kurā valdību vada Ušakovs vai Lembergs. "Šādas sekas var būt ļoti dramatiskas. Mēs nonāksim vienā jaunā situācijā, kurā vairs nerunāsim par Eiropas valsti, bet par vienu postpadomju republiku," pauda politiķis.

Savukārt Ķirsis skaidro, ka pašlaik Latvijas pašvaldībās notiek iesildīšanās pirms nākamā gada parlamenta vēlēšanām ar mērķi izveidot tādu valdību, kurā ZZS un "Saskaņai" būtu vairākums. "Tas nozīmētu doties virzienā uz Latvijas atgriešanu Krievijas ietekmes zonā," pauž politiķis.

"Šī mērķa īstenošanai ir tikai viens traucēklis - tā ir mūsu partija "Vienotība", kas vienīgā starp partijām Latvijas dalību un integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās uzskata par pašsaprotamu un vērtīgu valsts izaugsmei. Tā ir partija, kas atklāti nostājas pret oligarhu īstenoto politiku Latvijā, cenšoties visiem spēkiem to ierobežot," uzsver galvaspilsētas domes deputāts.