Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

"Reģionāļi" bez līdera strādās vēl ilgi

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Gatavojoties nākamajām Saeimas vēlēšanām, Latvijas Reģionu apvienība centīsies piesaistīt vairākas reģionālās partijas, tādēļ pagaidām organizācija nolēmusi strādāt bez valdes priekšsēdētāja, pēc organizācijas pārstāvju sapulces informēja tās priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis.

Pašlaik Latvijas Reģionu apvienību (LRA) veido Vidzemes partija un Latvijas Reģionu alianse, taču partija, vērojot, kā pašvaldību vēlēšanās balsotāji labprātāk izvēlas sev pazīstamus līderus, nolēmuši vairot savus spēkus, pieaicinot pulciņā citas reģionālās partijas.

Ne V. A. Krauklis, ne pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Guntis Gladkins nevēlējās atklāt, uz kurām partijām kā potenciālajiem sadarbības partneriem tiek mests skats, taču abi partijas pārstāvji atzina, ka, ievēlējot partijas priekšsēdētāju pirms jaunpienācēju iekļaušanās organizācijā, var rasties situācija, ka ir jāpārvēlē valde. Lai izvairītos no šādiem sarežģījumiem, apvienība nolēmusi līdz gada beigām strādāt bez valdes priekšsēdētāja.

V. A. Krauklis skaidroja, ka partijas darbu tas nekādi neietekmēšot, jo augstākā institūcija tās hierarhijā ir nevis valde, bet pārstāvju sapulce, tāpēc valde varot turpināt strādāt arī nepilnā sastāvā.

Jau vēstīts, ka LRA valdes loceklis, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis nepieņems apvienības pārstāvju sapulces aicinājumu viņam uzņemties valdes priekšsēdētāja amatu, jo turpina cerēt uz Mārtiņa Bondara atgriešanos partijas vadībā.

Savu lēmumu neuzņemties LRA vadīšanu J. Vilnītis pamatoja ar vairākiem apsvērumiem, tostarp lielo aizņemtību. «Nekad neesmu slēpis, ka mana prioritāte ir Liepāja. Nesen kļuvu par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētāju. Jāstrādā pie projektiem, jāiepazīstas ar uzņēmumu darbu. Turklāt nākamā gada rudenī gatavojos vadīt pilsētu. Vēl, protams, jāvada mans uzņēmums Liepājas papīrs. Darba apjoms ir ļoti liels, un es neesmu gatavs pašlaik uzņemties vēl kādu pienākumu tikai ķeksīša pēc,» skaidro politiķis.

M. Bondars, kas turpina darbu valdē, par atkāpšanos no partijas valdes priekšsēdētāja amata paziņoja jūlija beigās, jo viņam nebija pieņemami vairāki partijas biedru balsojumi Saeimā.