Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

ZZS "atlasīs" tos, kuri pelnījuši tikt Saeimas deputātu kandidātu listē

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) pašvaldību deputātiem, kuri nespēj kopīgi sastrādāties, nebūs vietas Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstos, uzsver Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Politiķis sola stingri pastāvēt uz šāda principa ievērošanu, jo, lai strādātu parlamentā, deputātam ir jābūt komandas biedram.

Reizē Brigmanis norādīja, ka dažu LZS un LZP deputātu izvēle nesastrādāties kopā liecina "par absolūtu demokrātiju mūsu partiju starpā". Viņš norādīja, ka ir jāņem vērā vietējā situācija. "Ņemot vērā, ka partiju saraksti startēja atsevišķi, jau pirms vēlēšanām "a priori" bija skaidrs, ka šajās vietās vienošanās nebūs," pauda ZZS līderis.

ZZS līderis šo situāciju vērtē kā pilnīgi normālu, jo svarīgākā ir sadarbība Saeimā. Tas būtu ideāli, ja tāpat būtu arī pašvaldībās, taču Brigmanis secinājis, ka attiecībā uz atsevišķiem gadījumiem tā ir "neiespējamā misija". Tam par iemeslu ir dažādas lietas - dažās vietās viens otru zina no bērnības, "pazīst vaigā", vai arī viņiem ir arī iepriekšēja darba pieredze.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Līdz ar to lēmumu pieņemšanā iestājas dažādi subjektīvi faktori, jo "kāds kādu nav pasveicinājis vai ir kādam ceļu pārskrējis, tādējādi veidojas personīgās antipātijas", tēlaini situāciju raksturoja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs.

ZZS veido LZS un LZP.

13.Saeimas vēlēšanas notiks nākamā gada rudenī.

Kā ziņots, ievēlēšanai Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja amatā Dainim Liepiņam (LRA) izdevies izveidot koalīciju ar Latvijas Zaļo partiju, savukārt pret viņu bija visi Latvijas Zemnieku savienības deputāti.

Līdzīga situācija izveidojusies Kandavas novadā, kur par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēta Inga Priede (LZP), līdz ar to LZS zaudējusi varu novadā.

Ķeguma novadā Latvijas Zemnieku savienība no varas gāza Zaļās partijas pārstāvi, bet Jēkabpils novadā ar Zaļās partijas balsīm no domes priekšsēdētāja amata tika gāzts Latvijas Zemnieku savienības pārstāvis Edvīns Meņķis.