Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Šodien amatu var zaudēt Daugavpils mērs Lāčplēsis

© f64

Šodien notiks Daugavpils domes jaunā sasaukuma pirmā sēde, kurā amatu varētu zaudēt līdzšinējais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

Koalīciju Daugavpils domē, visticamāk, veidos "Saskaņa" un Riharda Eigima "Mūsu partija". Tādējādi pašreizējais mērs Lāčplēsis varētu zaudēt mēra amatu.

Par Daugavpils mēru varētu tikt virzīts "Saskaņas" saraksta līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš, jo "Saskaņa" no šīm abām partijām vēlēšanās saņēmusi lielāku iedzīvotāju atbalstu. Līdz ar to Eigims iegūtu vicemēra amatu.

Iepriekš, komentējot aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju par šādu vienošanos starp "Saskaņu" un "Mūsu partiju", Elksniņš to apstiprināja, norādot, ka abas partijas vieno programma un vēlme pēc ilglaicīga un stabila komandas darba.

Jau ziņots, ka pēc Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem vēlēšanu rezultātiem, Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās ar minimālu pārsvaru uzvarējusi valdošā "Latgales partija", kas ieguvusi par 113 balsīm vairāk nekā partija "Saskaņa".

Par "Latgales partiju" balsis Daugavpilī atdeva 28,57% iedzīvotāju, savukārt par "Saskaņu" nobalsoja 28,16% vēlētāju. Par "Mūsu partiju" vēlēšanās nobalsojuši 19,34% vēlētāju. Līdz ar to "Latgales partija" domē ieguvusi sešus mandātus, "Saskaņa" - piecus, "Mūsu partija" - četrus.