Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Daudzviet Latvijā darbu sāk jaunievēlētās novadu domes

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šodien vairākos Latvijas novados tiek sasauktas pēc pašvaldību vēlēšanām pirmās domju sēdes, kuru darba kārtībā ir priekšsēdētāju un vietnieku ievēlēšana.

Plkst.10 paredzēts ievēlēt Ķeguma novada domes vadību. Visvairāk vietu - piecas - domē ieguvusi Latvijas Zemnieku savienība, otrā populārākā novadā bija Jaunā konservatīvā partija ar trim vietām. Pa diviem deputātu mandātiem ir Vidzemes partijai, Latvijas Zaļajai partijai un "No sirds Latvijai". Savukārt ar vienu deputātu domē pārstāvēta "Saskaņa".

Plkst.10 notiks arī Jēkabpils novada domes jaunā sasaukuma pirmā sēde. Līdz ar četriem deputātiem no Latvijas Zemnieku savienības domē ievēlēti divi apvienības "Savam novadam" pārstāvji, kā arī pa vienam deputātam no Jēkabpils Reģionālās partijas, Latvijas Zaļās partijas un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Amatas novada domes deputāti uz sēdi sanāks plkst.14. Vēlēšanās Amatas novadā uzvarējis Zaļo un zemnieku savienības un "Vienotības" saraksts, iegūstot desmit no 15 vietām. Trīs deputāti būs no Vidzemes partijas, bet pa vienam - no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "No sirds Latvijai".

Plkst.15 notiks pirmā Naukšēnu novadā domes sēde, uz kuru sanāks pieci vēlētāju apvienības "Sarma" un četri apvienības "Naukšēnu novadam" deputāti.

Bet plkst.16 uz pirmo domes sēdi pulcēsies Neretas novada domes deputāti. "Vienotība" domē sev nodrošinājusi četrus mandātus, nacionālā apvienība un vietējā vēlētāju apvienība "Novada pagastu izaugsmei" katra domē ieguvušas divus mandātus, savukārt apvienību "Neretas novadam" pārstāv viens deputāts.