Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Šodien valdības sēde norisināsies Daugavpilī

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Lauris Vīksne/ f64 photo agency

Šodien valdība dosies izbraukuma sēdē uz Daugavpili, lai diskutētu par Latgales reģionam aktuāliem jautājumiem, informēja Ministru kabinetā.

Darba kārtībā būs jautājumi par Latgales reģiona izaugsmi, ražošanas un valsts ceļu tīkla attīstību, augstākās izglītības pārvaldības modernizāciju un arī Daugavpils pilsētas attīstības perspektīvām. Tāpat ministriem plānota virkne citu aktivitāšu un tikšanos ar savu pārstāvēto jomu iestādēm, uzņēmējiem un sabiedrības grupām.

Ministru kabineta sēde Daugavpilī būs atklāta interesentiem - tajā piedalīsies gan pašvaldības, gan dažādu valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Tāpat sēdi apmeklēs arī iedzīvotāji, kuriem ir interese klātienē tuvāk iepazīt valdības ikdienas darbu. Valdības sēde būs skatāma tiešraidē Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Sēde notiks plkst.11 Daugavpils Universitātes koncertzālē, Vienības ielā 13. Savukārt plkst.14 notiks preses konference par svarīgākajiem sēdē izskatītajiem jautājumiem.

Pirms un pēc valdības sēdes notiks ministru individuālās vizītes un tikšanās ar reģiona pārstāvjiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) plkst.10.40 pasniegs Ministru prezidenta Pateicības rakstus, plkst.15.30 iepazīsies ar Daugavpils Universitātes jauno mācību korpusu Parādes ielā 1a, bet plkst.16.10 premjers apmeklēs Latgales Speciālo ekonomisko zonu (SEZ), kur plānots izsniegt SEZ apliecības trim uzņēmumiem. Tāpat Kučinskis apskatīs uzņēmumu "East Wear".

F64

Ekonomikas ministrsArvils Ašeradens (V) plkst.9 apmeklēs Daugavpils Biznesa inkubatoru Viestura ielā 2, kur plānota diskusija par biznesa inkubatora darbības aktualitātēm, par komunikācijas veicināšanu un komūnas veidošanu uzņēmēju starpā un mūsdienīgu pieeju uzņēmēju problēmu risināšanā. Plkst.15.30 Ašeradens piedalīsies diskusijā ar uzņēmējiem par Latvijas ekonomikas un nozaru izaugsmi, uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas prioritātēm, kā arī atbalsta instrumentiem uzņēmējiem.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) plkst.16 tiksies ar Daugavpils pilsētas un novada jaunatnes lietu speciālistiem, jauniešiem un jaunatnes organizāciju pārstāvjiem. Diskusija ar jauniešiem un Daugavpils jauniešu organizācijām notiks par jaunatnes politikas jautājumiem, augstākās izglītības attīstību Latgales reģionā, formālās un neformālās izglītības iespējām, izglītības sasaisti ar karjeras izvēli, pārmaiņu procesiem izglītības jomā.

Veselības ministre Anda Čakša ap plkst.15.30 apmeklēs Daugavpils reģionālo slimnīcu. Ministre pārrunās jautājumus par pacientu uzņemšanas sistēmu, uzņemšanas nodaļas darbu, pacientu šķirošanu, neatliekamās palīdzības sniegšanas organizēšanu, onkoloģijas "Zaļo koridoru" u.c. jautājumiem.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) pēc valdības sēdes apmeklēs Daugavpils Universitāti un Saules skolu. Plkst.17.30 ministre apmeklēs Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, lai pārrunātu attīstības jautājumus. Savukārt plkst.18.30 Melbārde pasniegs Kultūras ministrijas atzinības rakstu laikraksta "Latgales laiks" ilggadējai galvenajai redaktorei Zigrīdai Somei.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) plkst.9.45 apmeklēs Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas (VDEAK) Daugavpils nodaļu Lielā dārza ielā 60/62, bet plkst.16 Reirs apmeklēs Latgales reģionālo Valsts darba inspekciju.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) plkst.16 apmeklēs Daugavpils tiesu, kur tiksies ar Latgales apgabaltiesas priekšsēdētāju, kā arī Latgales reģiona jaunveidoto tiesu priekšsēdētājiem un zemesgrāmatu nodaļu priekšniekiem. Savukārt plkst.16.15 svinīgā apbalvošanas ceremonijā tieslietu ministrs godinās tiesu varas pārstāvjus par sekmīgu tiesu teritoriālās reformas īstenošanu Latgalē.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) plkst.14.30 apmeklēs Daugavpils Universitātes studiju programmas "Bioloģija" - "Akvakultūru bioloģija" telpas un tiksies ar mācībspēkiem. Plkst.16 Dūklavs apmeklēs Daugavpils Universitātes Meža bioloģiskās daudzveidības valsts nozīmes pētījumu centru, bet plkst.18 ministrs piedalīsies piena lopkopības fermas SIA "Sprūžava M" atklāšanā Griškānu pagastā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pēc valdības sēdes apmeklēs Valsts ieņēmumu dienesta Silenes muitas kontroles punktu.

Savukārt iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) plkst.10 apmeklēs Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru.

Iepriekšējā valdības izbraukuma sēde norisinājās pagājušā gada novembrī Liepājā, kad turpināta pirms gandrīz desmit gadiem iesāktā iniciatīva par valdības izbraukuma sēžu organizēšanu. Pirms tam izbraukuma sēde notika 2007.gadā Valmierā.