Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Vējonis: Veicamās izmaiņas nodokļos nav svarīgākas par citām reformām

© F64

Daļēji uzsāktās reformas izglītībā, veselības aprūpē un valsts pārvaldē ir tikpat nozīmīgas, cik nodokļu reforma, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai šīs reformas tiktu turpinātas, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents norādīja, ka ir noteikti dažādi termiņi, kādos jāiesniedz minēto reformu priekšlikumi, lai valdība varētu tālāk par tiem lemt. "Skatīsimies, kādi būs šie priekšlikumi," piebilda Vējonis.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Tāpat viņš atzinīgi novērtēja to, ka valdība un koalīcijas partijas bija gatavas pieņemt vienu no nozīmīgākajām pamatnostādnēm valstī.

"Darbs pie nodokļu reformas vēl turpināsies un būs jāstrādā konkrēto pie likumprojektu sagatavošanas un virzības parlamentā, bet gribu novēlēt, lai parlamentā šie likumi būtu apstiprināti," sacīja Vējonis.

Kā ziņots, valdība vakar atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr par atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējums, risinājums tiks meklēts līdz šā gada 1.jūnijam.