Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

SAB: Pētersonei-Godmanei šobrīd nav tiesību strādāt ar valsts noslēpuma objektiem

© Gatis Gierts/ f64 photo aency

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei šobrīd nav tiesību strādāt ar valsts noslēpuma objektiem, pastāstīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses pārstāve Iveta Maura.

Viņa apliecināja, ka IeM valsts sekretārei bija beidzies speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu termiņš. Šobrīd SAB vērtē, vai amatpersonai arī turpmāk piešķirt pieeju valsts noslēpumu saturošai informācijai.

Personas pārbaude un vērtēšana notiek vispārējā kārtībā un šobrīd vēl nav pabeigta. Pārbaudes procedūra šobrīd ir noslēguma stadijā un SAB nekāda veida lēmumu vēl nav pieņēmis. Pārbaude noslēgsies tad, kad SAB būs iespējams izpildīt Satversmes tiesas februāra spriedumā norādītās prasības, piebilda Maura.

Atsaucoties uz avotiem valdībā, LTV ziņoja, ka Pētersonei-Godmanei nav atjaunota pielaide darbam ar valsts noslēpumu, kas nozīmējot, ka viņa, visticamāk, vairs nevarēs pildīt IeM valsts sekretāres pienākumus.

f64

LTV pieļauj, ka Pētersonei-Godmanei problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam varētu būt radušās, jo viņa pārāk cieši draudzējoties ar energokompānijas "Itera Latvija" vadītāju Juri Savicki, piemēram, viņa esot viesojusies Savicka dzimšanas dienas svinībās Horvātijā. Pats Savickis apšaubījis, vai tiešām runāšana ar viņu varētu būt pamats pielaides neatjaunošanai.

Pētersone-Godmane aģentūrai LETA šodien pavēstīja, ka viņa šobrīd atrodas atvaļinājumā ārpus Latvijas un viņai nekas nav zināms par iespējamo pielaides nepagarināšanu, tāpēc viņa neko nevar komentēt. Valsts sekretāre no atvaļinājuma plāno atgriezties pēc Lieldienām.

Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) apliecināja, ka līdz šodienai viņš nav saņēmis oficiālu informāciju saistībā ar Pētersones-Godmanes pielaides valsts noslēpumam pagarināšanu, līdz ar to šobrīd papildu komentārus nevarot sniegt.

Pētersone-Godmane valsts sekretāres pienākumus IeM veic kopš 2009.gada.