Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Kramiņš veicis "verbālas un emocionālas vardarbības aktu" ar Viņķeli

© youtube.com

Sociālajos tīklos izvērsusies īsta viedokļu vētra pēc tam, kad vokālais pedagogs Edgars Kramiņš asi nokritizējis un pat aizvainojis "Vienotības" politiķi Ilzi Viņķeli.

7. aprīļa Rīga TV24 raidījums "Preses klubs" norisinājās daudz augstākos toņos nekā ierasts. Apmainīšanās ar apvainojumiem notika starp Saeimas deputāti ("Vienotība") Ilzi Viņķeli un Vokālās akadēmijas vadītāju Edgaru Kramiņu, kā rezultātā dāmai nācās televīzijas studiju pamest, slaukot aizvainojuma asaras. I. Viņķelei nepietika spēka un vēlēšanās uzklausīt pazemojošus komentārus no mākslinieka puses, tādēļ politiķe izplūda asarās un pameta raidījumu "pusratā".

E. Kramiņš, komentējot teroraktu Zviedrijā, uzstāja, ka problēmas pamatā ir pārspīlēts liberālisms, ko propogandē I. Viņķele un viņai līdzīgi politiķi. Savukārt I. Viņķele sacīja, ka uzskata zem sava goda "komentēt šādus murgus."

Pati I. Viņķele vakar vakarā notikušo sociālajos tīklos ir komentējusi šādi: “Preses klubs” izvērtās par cīņu klubu. Diemžel bez Breda Pita un Edvarda Nortona. (...) Politiķus drīkst un vajag vērtet un kritizēt skarbi. Bet ir robežas. Robežas atdala viedokļus no personiskiem uzbrukumiem. Vakar raidījumā dalībnieks vokālais pedagogs Kramiņš robežas starp viedokļu atšķirību un personisku uzbrukumu nespēja ievērot, veicot verbālas un emocionālas vardarbības aktu. Visu cieņu vienmēr nosvērtajam raidījuma vadītajam Aivim Ceriņam, bet viņš nespēja šo vardarbību pārtraukt. Pieņēmu vienīgo iespējamo lēmumu, lai izbeigtu pazemojumus pret sevi un skatītajiem - raidījumu atstāju. Situācija kā Latvijā ierasts - varmāka palika mājās (studijā). Kā politiķe biju un būšu gatava visnesaudzīgākajai kritikai par savu veikumu un ar pateicību to uzklausīšu. Biju un būšu gatava dalībai diskusijās ar visatšķirīgāko viedokļu paudējiem, jo tas ietilpst manos darba pienākumos. Runāju un runāšu ar žurnālistiem. Piedalījos un piedalīšos raidījumos, ja tikšu aicināta. Neļāvu un neļaušu uzbrukt man kā personai. Neviens cilvēks, arī politiķis vai politiķe, nav spļaujamtrauks, kurā nelīdzsvarotas personas vai provokatori var izgāzt savu žulti. Paldies par izteikto atbalstu. Ļoti novērtēju."