Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Šodien Latvijas Zemnieku savienības kongress; notiks valdes vēlēšanas

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Šodien, 8.aprīlī, uz kongresu Jelgavā pulcēsies Latvijas Zemnieku savienības (LZS) biedri. Kārtējā kongresa darba kārtībā ir LZS priekšsēdētāja un valdes locekļu vēlēšanas.

Kongress tradicionāli norisināsies Latvijas Lauksaimniecības universitātē (Jelgavā, Lielajā ielā 2). Tā sākums - plkst. 10.00.

Kongresā delegātus uzrunās Ministru prezidents Māris Kučinskis, LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Lai LZS valdē nodrošinātu visu reģionu vienlīdzīgu pārstāvniecību, pēdējo mēnešu laikā visos piecos Latvijasreģionos ir notikušas LZS reģionālās konferences, kurās zemsavieši izvirzīja savus kandidātus LZS amatpersonu vēlēšanām. Par partijas priekšsēdētāju izvirzīts līdzšinējais LZS priekšsēdētājs A.Brigmanis.

Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

LZS ir viena no lielākajām partijām Latvijā. LZS šobrīd ir vairāk nekā 1500 biedru un 74 nodaļas visā Latvijā.

LZS ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). ZZS ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju, partiju "Latvijai un Ventspilij" un politisko novada attīstības biedrību "Līvāni".

Kongress notiek LZS simtgades priekšvakarā. Latvijas Zemnieku savienības (LZS) dibināšanas sapulce notika 1917. gada 12. maijā Valkā, bet tās darbības atjaunošanas konference - 1990.gada 5.jūlijā.