Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Putins: Nesankcionēto protestu dalībnieki "ir jāsoda"

© SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, izsakoties par svētdien notikušajām pretkorupcijas demonstrācijām, kas beidzās ar masu arestiem, ceturtdien uzstāja, ka varasiestāžu nesankcionēto protestu dalībnieki ir jāsoda.

"Politisko aktivitāšu gaitā visiem jārīkojas atbilstoši likuma normām," runājot Arktikas forumā Arhangeļskā, sacīja Putins. "Tie, kas pārkāpj likumu, ir jāsoda atbilstoši Krievijas likumdošanai."

Neminot vārdā neseno protestu galveno iedvesmotāju opozicionāru Alekseju Navaļniju, kurš paziņojis par plāniem kandidēt prezidenta vēlēšanās, Putins apsūdzēja "kādu, zināmus politiskos spēkus", kas mēģina virzīt "savtīgas intereses" un izvērš "pašreklāmu politiskajā arēnā pirms dažiem politiskiem notikumiem, ieskaitot vēlēšanu kampaņas valsts iekšienē".

Kā ziņots, Krievijā vairākās pilsētās svētdien notika protesti pret korupciju valdībā, un Maskavā policija par dalību nesankcionētā mītiņā aizturēja vairāk nekā 1000 cilvēku.

Cilvēkus protestēt pamudinājusi Navaļnija publiskotā informācija par Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva bagātībām, kas iegūtas apšaubāmā ceļā. Pašam Navaļnijam par protestiem pirmdien piemērots 20 000 rubļu (324 eiro) naudas sods par nesankcionēta mītiņa organizēšanu Maskavā un 15 diennakšu arests par nepakļaušanos policijai.