Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Premjers: Citskovska stiprā puse ir komandas veidošana un vēlme strādāt

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64 photo agency

Šorīt intervijā raidījumā "900 sekundes" Latvijas ministru prezidents Māris Kučinskis apgalvoja, ka iespējamā Valsts kancelejas vadītāja kandidāta Jāņa Citskovska stiprā puse ir komandas veidošana un vēlme strādāt.

Taujāts par Mārtiņa Krieviņa aiziešanas iemesliem, M. Kučinskis stāsta: ''Mēs vienojāmies par šo darba pārtraukšanu un arī vienojāmies, ka nemētāsim kaut kādus akmeņus, jo ir dažādi uzskati par to, kā darbs jāvirza uz priekšu. Krieviņš nav slikts speciālists.'' Viņš arī izsaka cerību par to, ka jau nākamās nedēļa otrdienā par Valsts kancelejas vadītāju tiks apstiprināts J. Citskovskis.

M. Kučinskis vēsta, ka J. Citskovskim būs jāpilda visi iepriekš noteiktie Valsts kancelejas vadītāja darba pienākumi, bet prioritāte būs vērsta uz birokrātijas samazināšanu valsts pārvaldē. '' Valsts kancelejas amatu var ieņemt tikai tāds cilvēks, kurš pārzina notiekošos procesus. Nevar paņemt kādu no malas. Starp kandidātiem, pārdomājot un runājot, atklājās, ka Citskovskis ar 20 gadu darba pieredzi bija piemērotākais,'' pauž premjers.

Taujāts par to, kā J. Citskovskis atšķirsies no M. Krieviņa, premjers norāda: ''Viens ir runāt par to, otrs ir darīt. Esmu nonācis pie atziņas, ka mūsu valstī ir ļoti daudzi, kuri zina, ko darīt, bet maz, kuri patiešām kaut ko dara. Citskovska stiprā puse ir komandas veidošana un vēlme iet uz priekšu. Viņš sevi parādīs gan kā komandas cilvēku, gan kā cilvēku, kas darīs. Ir maz cilvēku, kuriem spīd acis par to, ko viņi dara.''

Šonedēļ ir pēdējā diena, kad var pieteikties KNAB vadītāja amatam. Premjers vēsta, ka ir radīti signāli, lai nepieteiktos "brīnumdari", kuri nezina darba specifiku. Tomēr M. Kučinskis atzīst, ka pagaidām nav interesējies par to, cik daudz pieteikumi ir saņemti, jo konkurss vēl nav beidzies. "Visticamāk jaunais vadītājs tiks apstiprināts maijā," pauž premjers.

''NĪN ir pašvaldību nodoklis un pašvaldībai ir brīvas tiesības skatīties, kam piešķirt un kam to nepiešķirt,'' savu viedokli par NĪN pauž M. Kučinskis. Viņš arī atzīst, ka vajadzētu noteikt šī nodokļa griestus un būtu jāpilnveido kadastra aprēķināšanas sistēma, lai novērstu absurdas situācijas.