Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Eksperts: Krievijas opozīcijai ir protestu potenciāls, taču ar to nepietiek

© Scanpix

Protesti Maskavā un citās Krievijas pilsētās rāda, ka opozīcijai ir protestu potenciāls, tomēr tas nav pietiekams, lai novestu pie radikālām pārmaiņām Krievijas politikā, šādu viedokli pauž Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

"Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs veiksmīgi izmanto korupcijas problemātiku, lai modinātu sabiedrības uzmanību par notiekošo valsts politikā kopumā, tomēr Krievijas vara ir gatava šādiem un vēl lielākiem protestiem periodā līdz 2018.gada valsts prezidenta vēlēšanām," ir pārliecināts Kudors.

Eksperts uzskata, ka protesta potenciāls varētu pieaugt un situācija varētu saasināties tad, ja Kremlis vai kāda cita Krievijas varas institūcija līdz prezidenta vēlēšanām pieļaus kādas būtiskas kļūdas.

Jau ziņots, ka Krievijā svētdien vairākās pilsētās notika protesti pret korupciju valdībā, un Maskavā policija par dalību nesankcionētā mītiņā aizturējusi vairāk nekā 700 cilvēkus un opozicionāru Navaļniju. Lielākā demonstrācija notika Maskavā, kur saskaņā ar policijas sniegto informāciju sapulcējās 7000 līdz 8000 cilvēku.

Tikmēr Eiropas Savienība (ES) šodien aicinājusi Krieviju nekavējoties atbrīvot aizturētos demonstrantus.