Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Iespējams, Krieviņam piedāvāts Saeimas ģenerālsekretāra amats

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Bijušajam Valsts kancelejas direktoram Mārtiņam Krieviņam, iespējams, piedāvāts Saeimas ģenerālsekretāra amats, šovakar ziņoja Latvijas televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Kā LTV apstiprināja vairāki avoti parlamentā, Krieviņam izteikts piedāvājums par vakanto Saeimas ģenerālsekretāra amatu, kura pienākumus līdz šim bija veikusi Karina Pētersone.

Saeimas prezidijā skaidroja, ka Krieviņam piedāvājumu darbam Saeimā izteikusi Saeimas priekšsēdētāja, kura pašlaik atrodas vizītē Gruzijā.

Pagaidām nav skaidrs, vai Krieviņš piedāvājumu pieņēmis.

No 21.marta Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) Latvijas Radio darba attiecību pārtraukšanu ar Valsts kancelejas vadītāju Krieviņu skaidroja ar atšķirīgu pieeju darbam un to, ka neesot sakritušas viņa un Krieviņa "darba metodes".

Pēc Ministru prezidenta teiktā, Krieviņa aiziešana nav saistīta ar domstarpībām vai Ministru prezidenta vēlmju neizpildīšanu, kā arī tā nav saistīta ar izskanējušajiem pieņēmumiem saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja konkursu.